Linastub uus dokumentaalfilm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 18 näidatakse Kaarli rahvamajas värsket dokumentaalfilmi «Kenni ja Julius, kaks elusaatust ja üks armastuslugu». Lugu jutustab Uue-Karistest pärit perekond Albi saatusest ja perede elust Stalini ajal, kui paljud eestlased viidi Siberisse. Filmi tegijate kinnitusel on see ilus ja lootustandev film inimeste tahtest ellu jääda ja armastusega raskustest üle saada.

Jutustus algab 1930. aastate lõpul ja jõuab välja tänapäeva. Film räägib ka järgmise põlvkonna elust ja sellest, kuidas elu on muutunud. Näiteks minnakse koos Juliusega jahile. Üheksa-aastasena kaotas ta küll lõhkesütikuga mängides oma vasaku käe, kuid sellepärast ei ole tal midagi tegemata jäänud.

Tund aega kestva filmi on teinud rahvusvaheliselt tunnustatud rootsi filmilooja Stefan Quinth, kes on filminud perekond Albi elu viie aasta jooksul. Quinth on pälvinud kaks parima režissööri tiitlit oma varasemate filmide eest Matsalu rahvusvahelisel loodusfilmide festivalil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles