Tööandja ei pea reedel päeva lühendama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Et sel aastal langeb võidupüha esmaspäevale, peavad tööandjad lühendama ainult nende töötajate tööpäeva, kes on ametipostil pühapäeval. Neil, kes lõpetavad töönädala reedel, ei ole seaduse kohaselt õigust lühendatud päeva nõuda.

Kui tööandja otsustab siiski homset tööpäeva käsitleda kui viimast tööpäeva enne riigipüha, siis on õigus saada lühendatud päev kõigil selle ettevõtte või asutuse töötajatel, sõltumata sellest, mis tööd nad teevad ja kas nad on palgal osa- või täiskoormusega.

Olukorras, kus töötaja tööaeg langeb riigipühale, on tööandjal kohustus töötatud tundide eest maksta töötajale kahekordset töötasu. Ka siis, kui töötaja peab tegema riigipühade ajal ületunde, tuleb need hüvitada, kas ületunnitööga võrdses ulatuses tasulise vaba aja andmisega või vastava kokkuleppe olemasolul rahas poolteisekordselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles