Häälteostmise skandaali segatud inimesed leppisid ära

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Karksi vallas teineteist avalikult häälteostmises ja laimus süüdistanud uue volikogu liikmed leppisid ära ning arvasid juhtunu ilma kohtuotsuseta lõpetatuks.

Koonderakonda kuuluv vallavanem Arvo Maling süüdistas enne valimisi Isamaaliidu liiget Siim Kabritsat selles, et too jagab enda valimise eest viina. Siim Kabritsa väitel oli Malingu jutt laim ja ta lubas vallavanema selle eest kohtusse kaevata.

Enne eilset vallavolikogu esimest istungit tõdesid aga nii Maling kui Kabrits, et selline konflikt ei tule valla arengule kasuks. "Me ei esita teineteisele mingeid pretensioone," kinnitasid nad.

Enne valimisi lubas Kabrits oma oponendi laimu levitamise eest kohtusse kaevata. "Süüdlased peavad saama karistatud," rõhutas ta päev enne valimisi Karksi-Nuias peetud rahvakoosolekul.

Eile selgitas Kabrits aga, et pärast Malinguga kokkuleppele jõudmist ei leidnud põhjust, miks viia suur hulk raha advokaatidele, kui juhtum on võimalik lõpetada.

Arvo Maling rääkis "Sakalale", et tema oli häälte ostmisskandaali avalikustades oli tema täitnud kodanikukohust. "Nüüd peaksid asjaga edasi tegelema riigikaitseorganid," väitis ta.

Politsei kogus koos vallajuhtidega paar päeva enne valimisi tunnistusi.

Kolm Karksi valla Äriküla elanikku väitsid, et neile oli koju järele tulnud Marika Vesseluha, kes oli neil palunud passi kaasa võtta ning sõidutanud nad valima.

Tunnistuste kohaselt oli kõigile kolmele antud kandidaadinumber 167 ja soovitatud see valida. Selle numbri all kandideeris Karksis Marika Vesseluha tütre elukaaslane Siim Kabrits.

"Et ma valisin ära, siis anti mulle soru viina Liiwi," rääkis 67-aastane mees konstaablile, kes seletusi üles kirjutas.

57- ja 24-aastane naine olid pärast valimisi saanud liitrise pudeli Gorbatðovi salaviina. Nooremale naisele oli lisaks antud maksumärgita suitsu Priima Lux.

Marko Suurmägi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles