KOMMENTAAR: Rein Sepa sõbrad on kimbatuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sirje Rist,
Rein Sepa Sõprade projekti juht

Kohaliku omaalgatuse maakondliku programmi 43 taotlusest ei saanud raha vaid üks — Mõisaküla kohalikku omaalgatust esindav Rein Sepa Sõprade Seltsing, kes muretseb kuulsa tõlkija ja mütoloogi kodukoha pärast Lätis.

Rein Sepp (1921—1995) on Eesti kultuuriloos tähelepanuväärne isik, kelle talu ja kalm asuvad Lätis Ipiki vallas ning vajavad hädasti korrastamist ja hoidmist.

Suurtest Eesti fondidest investeeringuks Lätti raha ei anta, kuid Mõisakülast vaid üheksa kilomeetri kaugusel asuva Rein Sepa talu korrashoiu ja säilitamisega võiks Mõisaküla kui piirilinna kohalik omaalgatus ju tegelda küll. Ning muidugi Rein Sepa elu ja loomingu tutvustamisega.

"Sakalas" kommenteeris tehtud otsust kohaliku omaalgatuse maakondliku programmi rahajagajate nimel Tiia Kallas, soovitades Rein Sepa Seltsingul pöörduda riigipiire ületavate programmide poole. Need programmid aga ei tegele seltsingute rahastamisega.

Rein Sepa sõpradena seisame jälle olukorra ees, kust väljapääsu on raske leida. Kas registreerida moodustatav Rein Sepa Sõprade Ühing ka Lätis ja kirjutada Läti Vabariigile lätikeelne projekt Eesti kultuuritegelase kodu säilitamiseks ja huvilistele näitamiseks?

Jääb üle oodata Euroopa Liidu piire ületava programmi "Interreg" rakendumist ning ka järgmise aasta kohaliku omaalgatuse programmi uut tähtaega lootuses, et rahajagajatel on siis pisut rohkem ettekujutust Viljandimaa lõunapiirist ja Eesti kultuurist. Loota sedagi, et allakirjutanu leiab aega mitmeid kordi Viljandis projekti kooskõlastada, et asi kindlam oleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles