Tule eile meile!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valdur Malmre
linnakodanik

TULE EILE meile! Nii öeldi vanasti ümmarguse ja mittemidagiütleva jutu kohta. Sedasama võib öelda ka ohtlike jäätmete käitlemist käsitleva informatsiooni kohta vähem kui kuu aja taguses "Sakalas".

Ohtlike jäätmete vastuvõtt prügimäel või linna servas (Tallinna tänav 58 juures) ei ole lahendus. Sinna saavad oma jäätmed viia ainult autoomanikud. Käruga nii kaugele ei kõnni ja haisva värvikanistriga bussi ei lasta.

Parem pole ka asukoht Musta tee ääres. Seegi on linna servas.

"SAKALAS" ilmunud artiklitest tuli välja, et Viljandit valitseb prügifirma — linnavalitsus peab teda paluma, et ta oma tööd teeks. Linnal olevat vähe õigust selles kaasa rääkida. Vähemasti väitis nii linnavalitsuse keskkonnakaitse peaspetsialist.

Seepärast vaatavatki linn olukorrale läbi sõrmede.

MUIDUGI, OMA tööd on ju väga mugav läbi sõrmede vaadata ning ainult palga järel käia. Aga meie, linnakodanikud, kes me andsime oma hääle tegusa linnavalitsuse ametisse määramiseks, ei pea sellise olukorraga leppima.

MINU ARVATES tuleb läbi sõrmede vaatajad asendada inimestega, kes tahavad ja suudavad linna elu korraldada nagu vaja.

Kui linnas mõistliku jalgsikäigu kauguses ohtlike jäätmete äraandmise kohta ei ole, sokutatakse need tavalisse olmeprügisse ning me võime deklareerida, et Viljandis ohtlikke jäätmeid ei tekigi.

Mis meil sellest põhjavee kvaliteedist — varsti saab ju valmis võimas joogivee puhastamise kompleks!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles