Muusikud mälestavad kolleegi kontserdiga

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaani kirikus kõlab 6. aprillil kell 16 muusika Viljandi linnakapelli staažikaima liikme ja Viljandi muusikakooli õpetaja Margus Kubo mälestuseks.

Hariduselt metsamees, kuid hingelt muusik, valdas Margus Kubo paljusid pille ja oli laval mõnusa artistliku olemisega. Linnakapelli asutaja Tõnu Sepp on öelnud, et just tänu Margus Kubole kujunes 1980. aastate algul tegutsenud õpilasansambel noorte kollektiiviks. Oma sõbraliku, entusiastliku ja optimistliku loomusega suutis ta isiksusi liita.

Margus Kubo õlgadel oli ansambli juhtimine viis aastat, 1991—1996. Sel ajal sündis koostöös Ugala näitlejate ja kolledži tudengitega luule-, muusika- ja tantsupõimikuid. Meenuvad Shakespeare’i sonettide õhtu «Vee ja veini vaidlus» ning Miguel de Cervantes Saavedra «Mustlasneiu».

21. märtsil oleks Margus Kubo saanud 50-aastaseks, kuid raske haigus viis ta eelmisel suvel toonela teele.

Mälestuskontserdil mängivad linnakapell, selle endised juhid ja liikmed Tõnu Sepp, Neeme Punder, Heili Meibaum, Reet Sukk, Piret Kreek, Maret Tomson, Taavi-Mats Utt, Raho Langsepp, Tarmo Tabas ja Heikki-Rein Veromann.

Esinevad endised kolleegid muusikakoolist, õpetajad Jan Viileberg ja Andres Vago ning Margus Kubo viimane õpilane Priidik Kant. Laulavad Tõnis Tulp ja Jüri Vaino kunagisest menukast ansamblist Pääsupojad. Kontsert on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles