Viljandi uue linnaosa nimeks sai Järveotsa

Marko Suurmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi volikogu ristis Männimäe kaugemasse otsa kavandatava elurajooni Järveotsaks, sest seda nime pooldasid viljandlased kõige enam.

Jakobsoni kooli ja linna ümbritseva ringtee vahel asetsevale piirkonnale, mis senistes tööprojektides oli tituleeritud Männimäe II-ks, pakkusid viljandlased 17 nimevarianti. Et kõige rohkem oli mainitud Järveotsa nime, viis linnavalitsus volikogu liikmete ette just selle variandi ja see leidis ka toetuse.

«Nimepakkumisi tuli üllatavalt palju, mis näitab, et inimesed tundsid selle teema vastu huvi,» ütles Viljandi arhitektuuri- ja planeerimisameti peaspetsialist Urmas Parre. «Ma ei usu, et inimesed nimesid pakkudes nalja tegid.»

Parre avaldas arvamust, et see, kes juba raamatukokku kohale tuli ja nime kirjalikult välja pakkus, mõtles seda ka tõsiselt. «Nalja tehakse pigem internetis ja anonüümselt,» lausus ta.

Viljandi linnapea Peep Aru sõnul jätkuvad eeltööd, et aasta lõpul saaks hakata uues elamurajoonis soovijatele krunte välja andma.

«Nüüd tuleb kõigepealt teha üldplaneering,» selgitas linnapea. Töö kestus sõltub tema jutu järgi läbirääkimistest, kuid soov on see sügiseks valmis saada.

Üldplaneeringut peaks tegema hakkama osaühing Paik Arhitektid, kelle viis arhitekti võitsid eelmise aasta lõpul korraldatud ideevõistluse.

Järveotsa linnaosas võib kodu leida ligi tuhat inimest. Sinna on kavandatud 150 eramut või paarismaja ja mõni korterelamu.

Peep Aru sõnul pole linnajuhid veel otsustanud, kas uues linnajaos müüakse krundid otse inimestele, kes soovivad sinna maja ehitada, või viiakse projekt ellu kinnisvaraarendajate kaudu.

NIMED

Viljandlaste esitatud nimepakkumised

Männikäbi
Hundipesa
Hundikurk
Munaorg
Linnaserva
Orumaa
Kammiküla
Tammemäe
Uusmäe
Uuemäe
Uuemänni
Kandlemäe
Väike-Männimäe
Männituka
Männiku

Allikas: linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles