Nukuteatri juht lahkub ametist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sihtasutuse NUKU juha­taja ja kauaaegne nukuteatri juht Meelis Pai esitas eile sihtasutuse nõukogule lahkumisavalduse. Kehtiva lepingu järgi peab juhatuse liige oma ennetähtaegsest lahkumisest ette teatama vähemalt kolm kuud.

«Olen koos oma heade kolleegidega Eesti nukukunsti arendamise nimel pingutanud viimased 13 aastat,» nentis Pai. «Just on algamas uus etapp: meie enda suure saali ehitus, mis koos väiksemate saalide ja nukumuuseumiga kujundab kunagisest väikesest teatrist Läänemere regioonis ainulaadse nukukunsti keskuse. Kahjuks on tänase kultuuriministeeriumi juhtkonna suhtumine meie senisesse töösse tekitanud asjatu konflikti ja usalduskriisi, mis ei näi taanduvat.»

Pai jätkas: «Olles aru pidanud oma perekonna, sõprade ja heade inimestega, kelle arvamus mulle korda läheb, otsustan lahkuda. Teen seda eelkõige inimeste pärast, kes on end sellele teatrile ja nukukunstile pühendanud. Mida kauem praegune olukord jätkub, seda rohkem kahju saavad just nemad ning lõpptulemusena nukuteatri külastajad. Ma tänan kõiki oma kolleege, koostööpartnereid, aga eelkõige neid väikseid ja suuri nukukunsti sõpru, kes on aidanud meie teatril tõusta Eesti üheks enam külastatavaks etendusasutuseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles