Viljandi eelmise aasta tegu tehti keset järve

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu kogunes veebruari keskel Viljandisse «Kuldkala» võistlusele pisut alla 10 000 inimese. Tänavu tahavad korraldajad kala püüdma meelitada veel rohkem inimesi.
Mullu kogunes veebruari keskel Viljandisse «Kuldkala» võistlusele pisut alla 10 000 inimese. Tänavu tahavad korraldajad kala püüdma meelitada veel rohkem inimesi. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi mullune aasta tegu oli volikogu arvates 10 000 osalejaga talvine kalapüügivõistlus «Kuldkala». Elutöö preemia saab kunstnik Lilian Härm.

«Väga lahe,» oli «Kuldkala» korraldaja Priit Kallase esimene kommentaar, kui ta kuulis, et just tema juhitavale üritusele on preemia antud.

14 aastat Pühajärvel peetud rahvapidu koliti eelmisel talvel Viljandisse. «Viimasest Pühajärvel olnud võistlusest jäi mulje, et ettevõtmine vajab uut nägu ja hingamist,» selgitas Kallas. «Vanas kohas ei andnud aga uut asja teha.»

Korraldajad tõid ürituse koju

Et «Kuldkala» kolm korraldajat on Viljandist pärit, kolitigi üritus siia. «Viljandi järvel on super atmosfäär ning väga hea asukoht,» kiitis Priit Kallas.

Tõenäoliselt maailmas suuruselt teine talvine kalapüügivõistlus tuleb taas Viljandis 16. veebruaril ning kala püüdma või seda vaatama oodatakse vähemalt 10 000 inimest.

Korraldajad on aasta otsa töötanud selle nimel, et tugevdada eelmise aasta nõrku kohti. «Peamiseks mureks olid järjekorrad. Loodame, et sel aastal neid enam ei tule,» lisas Kallas.

«Kuldkala» kõrval said aastapreemia valimisel volikogus hääli veel ETV saate «Perepidu» võitnud Stefan ja Stefania Airapetjan, kultuurimaja valmimine ning tantsupedagoog ja talvise tantsupeo korraldaja Vaike Rajaste.

Kokkuvõttes anti «Kuldkalale» 23-st häälest 19.

Elutöö auhinna pälvib kunstnik

Viljandi elutöö preemia valimisel oli häältelugemisel algul rebimine kunstnik Lilian Härma ja kauaaegse õpetaja Andres Haavasalu vahel. Lõpuks sai kindla võidu 14 häält kogunud Lilian Härm.

«Uskumatu,» ütles laureaat uudisest kuuldes. «Väga üllatav. Ise ma küll seda ei uskunud. Mina pole ju mingi tähtis tegelane.»

Mullu 85. sünnipäeva pidanud Lilian Härm maalib endiselt ning alles kaks kuud tagasi oli tal Kondase keskuses näitus. «Arvan, et see jäi mul viimaseks näituseks, aga sõbrad naeravad, et küll ma teen 90. sünnipäevaks ka,» rääkis Härm.

Ehkki pärast novembris lõppenud näitust võttis kunstnik pisut puhkust ja haige selja tõttu pole mõnda aega maalinud, kavatseb ta tervise paranedes tööd jätkata. «Muidu läheb elu igavaks,» põhjendas ta. «Mõned mõtted mul juba on. Laiselda ma ei kavatse.»

Elutöö preemia määramisel anti kuus häält Andres Haavasalule. Toetust said ka muusik Tõnu Kallaste ning treenerid Tiit Aru ja Lembit Nelke.

Preemia antakse kõigile saajaile kätte 24. veebruaril Ugalas peetaval aktusel.

Preemiad

Statuudi kohaselt kaasneb mitme linna tunnustustega rahaline preemia

Elutöö preemia    1600 eurot

Aastapreemia    1000 eurot

Kultuuripreemia    640 eurot

Spordipreemia    640 eurot

Aasta noor    640 eurot

Teatripreemia    640 eurot

Ettevõtluse edendaja ja noortesõbraliku ettevõtte tiitliga rahalist preemiat ei kaasne.

Allikas: linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles