Psüh­hiaatria­kliinik pälvis tunnustuse

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tervise arengu instituut valis tänavu esimest korda aasta teo, olles sõelunud mullu ettevõetud projektide ja algatuste seast välja need, mis kõige paremini õnnestusid ja millest kõige rohkem kasu tõusis.

Üks enim tunnustust väärinud ettevõtmisi oli narkosõltlastest naistele rehabilitatsiooniteenuse pakkumine Viljandi haigla psühhiaatriakliinikus.

«Kuigi narkomaania on Eestis terav probleem olnud juba 1990. aastate lõpust, ei olnud seni ühtegi hästi toimivat meditsiinilise rehabilitatsiooni programmi, mis oleks suunatud spetsiaalselt naistele,» ütles tervise arengu instituudi nakkushaiguste ja narkomaania ennetamise osakonna juhataja Aljona Kurbatova.

Tema sõnul otsiti uue teenuse osutamiseks sobivat haiglat juba mitu aastat ning Viljandi osutus sobivaimaks tänu pikaajalisele sõltuvushaigete ravimise kogemusele, aga ka koostöövalmidusele.

«Tegemist oli palju: tuli raha leida, meeskond moodustada ja koolitada ning teenusele õige sisu anda,» meenutas Kurbatova. «Kõik on aga läinud üle ootuste hästi ja nii patsientide kui kõigi teiste tagasiside on olnud positiivne.»

Kurbatova nentis, et võime esimest korda öelda: Eestis on võimalik aidata ka kõige keerulisemate probleemidega naissõltlasi.

Tervise arengu instituut rahastab kümmet naistele ja alates sellest aastast ka kümmet meestele mõeldud kohta. Eriti suur nõudmine on meeste ravikohtade järele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles