Ehkki enamasti kuulasid pikettijad endi seast lavale astunud kõnelejaid vaikselt ja mõtlikult, kerkisid aeg-ajalt hüüatuse «Õige!» peale rahvasummas taeva poole ka üksikud rusikad.
Ehkki enamasti kuulasid pikettijad endi seast lavale astunud kõnelejaid vaikselt ja mõtlikult, kerkisid aeg-ajalt hüüatuse «Õige!» peale rahvasummas taeva poole ka üksikud rusikad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval kogunes seltsingu Sakala Kärajad eestvõttel Viljandi Rubiini platsile paarsada rahulolematut inimest, kellest osa kandis valeliku poliitika vastaseid plakateid.

Ehkki aktsiooni peamine ajend oli Reformierakonna rahastamisskandaal, kõlas meeleavaldajate ees üles astunud inimeste suust etteheiteid ka kohalikule linnavalitsusele ja -volikogule. Nii süüdistas võitlushimulise rahvuslasena tuntud Valdo Paddar linnajuhte endaga seotud mittetulundusühingute soosimises, aga ka lauluväljaku kõrvale maetud mõisnike hauarahu rüvetamises. Siiski jäi piketil kõlama mõte, et Eesti inimesed peaksid ühiskondlikel teemadel julgemalt kaasa rääkima ning ülbusele ja saamahimule vastu astuma.


Kommentaarid
Copy