Linnapea veekeskusele lootust ei anna

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi järgmise nelja aasta eelarvestrateegiat kommenteerides tunnistas linnapea Loit Kivistik, et linn oma rahaga Viljandisse veekeskust rajada ei suuda.

Aasta tagasi, veidi pärast ametisse asumist, võttis Kivistik oma sõnul härjal sarvist ning kohtus ühe ettevõtjaga, et veekeskuse ehitamist arutada. «Siis tundus mulle, et kui eri osalisi kaasata, võib selle ära teha,» meenutas ta. «Hiljem, kui eelarvet koostama hakati, jõudsin järeldusele, et lootust pole.»

Kivistiku tähelepanekut mööda on viljandlased veekeskust oma soovides kõige sagedamini nimetanud. Samas ei saa linn endale lubada ehitusi, mis suurendaksid tegevuskulusid. «Kui remondime lasteaia, hoiame hiljem küttearvelt kokku. Kui ehitame veekeskuse, tähendaks see 250 000 euro suurust kulude kasvu igal järgmisel aastal,» selgitas ta. «Sellist raha Viljandil ei ole.»

Ainuke võimalus oleks linnapea sõnul ehitada keskus euroraha abiga ja saada appi era­kapital, kes maksaks vajaliku omaosaluse. Siis on Kivistiku jutu järgi lootust, et linn suudab maja piletirahaga nii ära majandada, et maksab aastas juurde 50 000 — 70 000 eurot.

«Seda investeeringut tagasi teenida pole võimalik ja laenu selle peale mina võtta ei julge,» lausus linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles