Akordionistid esinesid edukalt

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Septembri lõpul peeti Itaalias 22. Citta di Lanciano akordionimuusika festival, millel Baltic Tremolo võitis orkestrite kategoorias grand prix’.

Orkestri dirigendid on Viktor Nikandrov Lätist, Maryte Markeviciene Leedust ja Valdo Värk Eestist. Orkestri koosseisus oli mängijaid Pärnust, Viljandist, Tartust, Abja-Palu­ojalt, Karksi-Nuiast ja Mustlast. Nii konkurss kui kontserdid olid ajaloolises Fenarolli teatris.

Žürii koosnes 18 inimesest, kes olid jaotatud kahte rühma, sest väga suure osalejate arvu tõttu käis võistlus korraga kahes saalis. Žürii esimees oli helilooja ja festivali peakorraldaja Vladimir Zubitsky. Korraldajate soovil kuulusid hindajate sekka ka Baltic Tremolo dirigendid.

Festival kujunes Baltimaadele tulemusrikkaks. Grand prix’ võitsid veel solistid Egle Bartkeviciute ja Tadas Motiecius Šiauliaist. Esimese koha pälvis Marek Vitins Limbažist. Ansambel Tremolo koosseisus Andrus Ostrov, Valdo Värk, Endel Purju ja Heiki Vungi sai teise koha.

24.—27. oktoobrini kestab 30. Pärnu akordionimuusika festival, kus kõikidel huvilistel on võimalik võitjaid kuulata ja vaadata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles