Viljandimaal leiti suur kogus salaalkoholi

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliameti töötajad leidsid salaalkoholi eri suurusega mahutitest ja kanistritest ning pooleliitristest pudelitest.
Maksu- ja tolliameti töötajad leidsid salaalkoholi eri suurusega mahutitest ja kanistritest ning pooleliitristest pudelitest. Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliameti töötajad avastasid eelmise nädala kolmapäeval Viljandimaal salaviina käitlemise koha ning konfiskeerisid 4762 liitrit alkoholilõhnalist vedelikku. Ühtegi kahtlustatavat tabatud pole.

Lääne ja Lõuna liikuvkontrollitalituse töötajad leidsid maksu- ja tolliameti teate järgi salaalkoholi eri suurusega mahutitest ja kanistritest ning 3299 pooleliitrisest pudelist. Samuti avastati suur kogus pudelisilte, korke ning tühje pudeleid ja eri suuruses kanistreid.

Suuremal osal pudelitest oli peal etikett kirjaga «Saunalahden Viina». Seetõttu usub maksu- ja tolliamet, et kaup oli mõeldud Soome põrandaalusele turule.

Kinnipeetavaid pole

4762 liitrit salaalkoholi leiti maksu- ja tolliameti kinnitusel tänu vihjele. Lääne maksu- ja tollikeskuse liikuvkontrollitalituse juhataja Kunnar Keres ei soostunud täpsustama, kus tootmiskoht asus.

«Kahjuks ei ole võimalik öelda, kust illegaalne alkohol täpselt leiti, sest tegemist on väikese kohaga ja asi läheb maksusaladuse alla,» põhjendas ta.

Küll aga kinnitas Keres, et ühtegi kuriteos kahtlustatavat kätte ei saadud.

Ebatavaliselt suur kogus

Liikuvkontrollitalituse juhataja tõi välja, et salaalkoholi kahjulikkus ei seisne üksnes riigile laekumata jäävas aktsiisis — see võib ohtu seada ka jooja heaolu.

«Niisugune vedelik võib kahjustada inimese tervist, mistõttu ei ole salaalkoholi osta ja tarvitada soovitatav,» sõnas Kunnar Keres.

Viinapudeli etiketiga pudelitesse villitud vedelik saadeti analüüsimiseks ekspertiisi.

Kunnar Kerese juttu mööda ei näe maksu- ja tolliametnikud nii suurt salaalkoholi laadungit just ülepäeviti. «Illegaalse alkoholi kogus oli tavapärastest avastustest tunduvalt suurem,» nentis ta.

Viimati jõudsid ameti töötajad Viljandimaal salaalkoholi jälile tänavu juunis, kui eraisiku valdusest leiti menetluse käigus 23 liitrit piiritust.

Möödunud aasta jooksul pidas maksu- ja tolliamet kinni 29 353,50 liitrit salaalkoholi. See tähendab, et läinud nädalal Viljandimaal leitud kogus moodustab üle 16 protsendi kogu mullu konfiskeeritud salaalkoholi hulgast.

Eelmisel kuul pidasid tollitöötajad kinni 239,60, juulis 95,80 ning mais 1134 liitrit salaalkoholi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles