Viljandlased proovisid uuenenud Audru rada

, muuseumihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Hommik lõpetas Eesti autode ringrajasõidu meistrivõistlused osalejaterohkeimas BMW 325 klassis kokkuvõttes neljandana.
Tõnis Hommik lõpetas Eesti autode ringrajasõidu meistrivõistlused osalejaterohkeimas BMW 325 klassis kokkuvõttes neljandana. Foto: Aivar Kaljusaar

Nädalavahetusel Pärnu lähedal Audrus peetud Eesti autode ringrajameistrivõistluste viimasel etapil tegid uuenduskuuri saanud võistluspaigaga lähemalt tutvust neli Viljandimaa meest.

Klassis BMW 325 Cup oli seekord Tõnis Hommiku kõrval Mulgimaalt pärast viieaastast pausi võistlustules Mikk Maaten ning klassis Kumho Challenge võistlesid Peeter Peek ja Toomas Sirg.

BMW-s istuv Tõnis Hommik sai Pärnus kahe sõidu kokkuvõttes neljanda tulemuse, olles esimeses sõidus kümnes ning teises kolmas.

Noormehe sõnul on Pärnu rada põhjalikult muudetud ning seetõttu tegi ta esimeses võistlussõidus vea. «Läksin liiga optimistlikult kurvi, tegin 360-kraadise pöörde ja langesin kümnendaks,» meenutas piloot juhtunut.

Teises sõidus saadud kolmandat kohta pidas Tõnis Hommik oma võimeid ja võimalusi arvestades praegu maksimaalseks tulemuseks.

Tuliselt lõppes Pärnus ringrajale naasnud Mikk Maateni avasõit: tema kihutamise lõpetas autos puhkenud põleng. Õnneks polnud sel tõsiseid tagajärgi, leegid summutati kiirelt. Päev hiljem oli Maaten teise sõidu stardis ja ületas lõpujoone üheksandana.

«Pikka võistluspausi järel keskendusin sõidukogemuste omandamisele,» kõneles Mikk Maaten, kes püüdis rajal vältida riske. «Sõidutunnetuse kättesaamiseks jäi nendest ringidest siiski veel väheks,» tõdes ta.

Tänavu ringrajal käima lükatud Kumho Challenge’i klassis tegi Peeter Peek hea stardi ning sai kirja teise tulemuse. Teises sõidus teenis ta valelähte eest 30-sekundise karistuse, mis langetas ta kõrgelt positsioonilt seitsmendaks.

«Ma pole enda peale kunagi varem nii vihane olnud,» tunnistas Peek pärast sõitu. Enda selgitust mööda oli ta segi ajanud superkrossi ja ringrajasõidu stardiprotseduuri.

Toomas Sirg sai esimeses sõidus kirja kuuenda ja teises viienda koha ning see tagas talle võistluse kokkuvõttes Peeter Peegi selja taga viienda tulemuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles