OrPo leegionär naudib treeninguid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varasematel hooaegadel Viljandi Metalli vormi kandnud Anu Ennok kuulub tänavu Soome naiste võrkpalli meistrisarja klubi Oriveden Ponnistus koosseisu.
Varasematel hooaegadel Viljandi Metalli vormi kandnud Anu Ennok kuulub tänavu Soome naiste võrkpalli meistrisarja klubi Oriveden Ponnistus koosseisu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädala jagu Soomes elukutselise võrkpalluri ametit pidanud viljandlanna Anu Ennok naudib Oriveden Ponistuse juures treeninguid ja tunneb puudust kodumaale jäänud sõpradest.

«Trennid on huvitavad, aga vaba ajaga ei oska eriti midagi peale hakata. Igav on,» tõdes tänavuseks hooajaks Soome naiste kõrgliiga võistkonna Oriveden Ponnistusega käed löönud võrkpallur.

Nädala jagu klubi juures treeninud Ennoki sõnul pole OrPo (meistriliigas kasutatav lühend) naiskond veel täiskoosseisus treenida saanudki ning praegu otsib klubi juhtkond lisajõudu ka väljastpoolt.

Soome liiga klubid tohivad kasutada kolme leegionäri. OrPos on neid nüüd kaks: viljandlanna kõrval kuulub selle koosseisu ka valgevenelannast diagonaalründaja Tatjana Lapuhhina.

«Kaks mängijat on praegu rivist väljas vigastustega, kaks on koondise juures,» ütles Ennok. «Võistkonnas valitseb aga sõbralik ja töökas õhkkond.»

Sportlase sõnul on treeningumetoodika Eesti omast veidi erinev, eriti jõusaalis: seal ei liigutata suuri raskusi, vaid pannakse rõhku eeskätt harjutuste intensiivsusele.

«Kolmel päeval nädalas on kaks treeningut. Kaks korda nädalas käime jõusaalis ja nendel päevadel palliga harjutuskorda pole,» selgitas ta.

Eelmisel hooajal oli Eesti naiste võrkpalliliiga üks resultatiivsemaid mängijaid kimpus seljavaluga. Nüüd ütleb ta end olevat sellest pikaajalisest hädast vabanenud. «Kangisaalis olen mõne harjutusega ettevaatlik olnud,» lausus Ennok.

Täna on Oriveden Ponnistusel kaks hooajaeelset kontrollkohtumist: Kangasala ja LiigaEuroga.

Esimese ametliku võistlusmängu peab viljandlanna koduklubi 6. oktoobril Soome karikasarja eelturniiril. Päev hiljem tulevad Anu Ennokile külla endised klubikaaslased, sest algavas Eesti ja Soome ühisliigas võõrustab Oriveden Ponnistus Viljandi Metalli.

«Ootan varasemaid võistkonnakaaslasi väga,» tunnistas ta.

Mullu teenis Oriveden Ponnistus Eesti ja Soome võrkpalli ühisliigas kolmanda koha, kodustel tiitlivõistlustel tunamullune hõbe aga paremate sekka ei jõudnud. «Naiskond on seadnud endale sihi teenida sellel hooajal Soome liigas medal,» vahendas Anu Ennok.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles