Vardo Rumessen esineb Viljandis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

10. septembril kell 18.35 astub Viljandi muusikakooli orkestrimajas üles Vardo Rumessen, pianist, kellele on tähtsad ilus klaverikõla ja hingestatud väljendusrikkus. See kajastub ka tema esinemistes.

Rumessen on tuntud Eesti klassikalise klaverimuusika propageerijana, kuid tema esituses on kõlanud ka palju maailmamuusikat.

Ta on sooloõhtutega või orkestrisolistina esinenud Rootsis, Norras, Islandil, Itaalias, Kanadas, Ameerika Ühendriikides, Šveitsis ja mujal ning heliplaadistanud palju teoseid.

Tunnustuse on Rumessen pälvinud eelkõige Eduard Tubina loomingu interpreedina. Tubina klaverikontsertiinot on ta esitanud eri orkestritega paljudes riikides.

Viljandi kontserdi kavas on Frédéric Chopin, Mart Saar ja César Franck. Lisaks saab tutvuda videosalvestisega «Rabaprelüüdid», kus pianist mängib Mart Saare klaveripalu Hüpassaare muuseumis, taustaks heliloojat inspireerinud looduspildid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles