Sakala keskus jõudis Viljandisse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi päevakeskus asub Sakala keskuse teisel korrusel.
Viljandi päevakeskus asub Sakala keskuse teisel korrusel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus 1. septembri «Sakala» paberväljaandes

Kolmapäevasel linnavolikogu istungil kinnitati lõpuks Sakala keskuse nimi. See Viljandi kultuurimaja õigusjärglane liidab mitu kultuuriasutust ja vaatamisväärsust.

Juunis tagasi lükatud akt, millega Tallinnas kurva lõpu leidnud kultuuriasutuse Sakala keskuse nimi oleks saanud uue kasutuse, võeti pärast paranduste tegemist siiski vastu.

Keskus koondab enda alla kultuurimaja, lossimägede Teise Kirsimäe ja Kaevumäe, uut nägu ootava lauluväljaku, linnaraamatukogu ja -galerii, Kondase keskuse ning ekstreemspordihalli.

Veel praeguse Viljandi kultuurimaja, esmaspäevast juba Sakala keskuse direktori ametinimetust kandva Jaanus Kuke sõnul oli keskuse loomine vajalik, et ühendada ning teha efektiivsemaks linna kultuuriasutuste tööd.

Ta avaldas lootust, et allasutuste ühiste ideede tulemusena korraldatakse veelgi rohkem huvitavaid sündmusi. «Tulevikus on käsuliinid kiiremad ja selgemad.»

Rahalist võitu näeb Kukk aga asutuste struktuuri, hoolduslepingute ja teenuste sisseostmise arvelt.

«Kulude kokkuhoiust on vara rääkida,» selgitas Kukk. «Summadest saame kõnelda alles 2014. aasta eelarve koostamisel.»

Selleks ajaks on teada, millised on renoveeritud kultuurimaja püsikulud. Prognoositud on samasugust kulu, nagu oli enne remonti, mis tähendakski juba kokkuhoidu, sest hoone on kolmandiku võrra kasvanud. «Kui kulud on samad, mis enne kinnipanekut, oleksime võidus,» nentis Kukk.

Keskuse allüksuste koostööd selgitas Kukk näidete abil. «Kui Sakala keskusel on  videoprojektor, siis Kondase keskus või raamatukogu ei pea samasugust enam soetama, sest seda on võimalik kasutada kõigis asutustes.»

Samamoodi olevat inimtööjõuga: igas majas pole vaja haldusjuhti või töömeest. Need on ametis Sakala keskuses ning hooldavad kõiki maju. «Kui on vaja kääre või pastakat Sakala keskuse direktori laua pealt näiteks Kondase keskusesse, saab ka seda,» lisas Kukk tõsiselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles