Maailmameistrivõistluste pronks pilooti ei rahuldanud

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Zujenkov lõpetas Ukrainas peetud maailmameistrivõistlused kõigi äparduste kiuste kolmanda kohaga.
Paul Zujenkov lõpetas Ukrainas peetud maailmameistrivõistlused kõigi äparduste kiuste kolmanda kohaga. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Ukrainas Ternopolis peetud veemotospordi JT-250 klassi maailmameistrivõistlustel õnnestus Viljandi klubi sõitjal Paul Zujenkovil võita üks võistlussõit, ent kolmandast kohast kõrgemale see teda ei kergitanud.

Juunioride kahetaktilise mootoriga paadiklassi maailmameistrivõistlustele sõitsid Viljandi klubi Nord esindajad suuremate ambitsioonidega, kui neil õnnestus realiseerida.

Klubi eestvedaja Aivar Kommisaar ei teinud saladust, et nad läksid võitlema kõige säravama medali eest, aga konkurents oli tihe ja medalinõudlejaid 18, seepärast võib tema arvates rahul olla kolmandagi tulemusega.

«Paul keeras kaks korda paadi kummuli, esimeses võistlussõidus rammiti talle küljelt sisse,» kõneles Kommisaar. Tema sõnul sai paadi mootor kahel korral suuri veekahjustusi ning oli suisa ime, et viljandlane suutis sellega veel viimase sõidu võita.

«Nüüd on mootor omadega läbi ning õiget töölooma sellest tõenäoliselt enam ei saagi,» lisas klubi juht.

Esimest korda sai Viljandi juuniori paadi mootor Ternopolis peetud võistlusel vett treeningul ning teist korda avastardis, mis jäi pooleli.

Teisel võistluspäeval Viljandi noorsportlaste sõidud paranesid: Paul Zujenkov lisas avapäeva katkestamisele ja neljandale kohale kolmanda koha ja viimase stardi võidu ning sai kokkuvõttes maailmameistrivõistlustel kolmanda koha.

Seekord saatis edu Venemaa noorpiloote. Kui varem pole venelased JT-250 paadiklassi tiitlivõistlustel võitjaks tulnud, siis seekord said koguni kaksikvõidu.

Teise Viljandi klubi sõitjana kaasa teinud Gregor Eevardi tõusis viimase sõidu tubli tulemusega kokkuvõttes üheksandaks.

Mullu peeti Ternopolis JT-250 klassi Euroopa meistrivõistlused. Toona oli seal võidukas viljandlane Matthias Agur ning Paul Zujenkov tuli neljandaks. «Ukrainlased näitasid teist aastat järjest suurepärast võistluskorraldust,» kiitis Aivar Kommisaar sealseid organisaatoreid.

Täna võistleb veemotoklubi Nord esindus Norras Flostas peetavatel GT-30 klassi Euroopa meistrivõistlustel. Viljandlastest on stardis Matthias Agur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles