Välismaa uudised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Londonis algasid para-olümpiamängud

Londonis avati kolmapäeva õhtul pidulikult paraolümpiamängud, millest võtab osa 4200 sportlast 160 riigist. Briti kuninganna Elizabeth II kuulutas 80 000 pealtvaataja ees spordipeo ametlikult avatuks.

Tulesüütaja au langes Suurbritannia esimesele paraolümpiamängude kuldmedalivõitjale Margaret Maughanile, kes on praegu 84-aastane.

Universumi ja teadussaavutuste teemast kantud tseremoonia avas inglise füüsik Stephen Hawking, kes on peaaegu täielikult halvatunagi maailma mõjukamaid teadlasi.
 

Suurbritannia võttis välistudengid luubi alla

Briti valitsus võttis Londoni ülikoolilt õiguse toetada välistudengite viisataotlusi ja tuhandeid üliõpilasi ähvardab riigist välja saatmine.

Suurbritannia piiriamet tühistas protseduurireeglite rikkumisele viidates Londoni ülikooli usaldusväärse ametkonna staatuse, mis võimaldas õppeasutusel seni välistudengite viisa saamist toetada.

See tähendab, et välisriikidest tulnutel on 60 päeva aega mõnda teise ülikooli üle minna, vastasel juhul ähvardab rohkem kui 2000 tudengit väljasaatmine, teatas riiklik üliõpilasesindus.

Immigratsiooniminister Damian Green ütles BBC raadiole, et piiriamet avastas kuus kuud kestnud auditeerimise tulemusena raskeid süstemaatilisi rikkumisi, millest ilmneb, et ülikool ei ole nõuetekohaseks viisatoetuseks suuteline.

Veerandil Londoni ülikooli tudengitel puudus elamisluba ja paljude puhul ei olnud piisavalt tõendeid, et nad oskavad inglise keelt või et end ülikooli kirja pannud inimesed loengutel käivad.

Akadeemilisel aastal 2010-2011 õppis Briti ülikoolides väljastpoolt Euroopa Liitu ligi 300 000 noort. Kõnealune õppeasutus on üks Suurbritannia 20 suuremast välistudengeid värbavast ülikoolist ning mainitud aastail õppis seal teistest riikidest 6000 tudengit.
 

Nokia jätkab koondamislainel

Soome firma Nokia on lõpetanud juunis alanud kollektiivkõnelused, mille tagajärjel kaotab töö 2700 inimest. Helsingi piirkonnas koondatakse 780 töötajat, Oulus 580, Tamperes 350 ja Salos 990.

Nagu varem teatatud, lõpetab tegevuse Salo mobiiltelefonitehas. Inimesi vähendatakse veel uurimistöös ja tootearenduses, müügis ja turunduses. Kõnelused jätkuvad, sest Nokial on kavas Soomes koondada 3700 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles