Välismaa uudised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa jätkab mustlaslaagrite lammutamist

Prantsuse politsei lammutas eile Pariisi lähedal Evrys asuva mustlaste laagri, jättes peavarjuta 70 inimest, nende seas 19 last.

Laagrit asuti kõrvaldama pärast linnapea Francis Chouat’ väljatõstmiskorraldust. Võimude tunnistust mööda ei vastanud laager sanitaarnõuetele ja oli ohtlik, sest asus raudtee läheduses.

Prantsuse siseminister Manuel Valls, kes on langenud mitme mustlaslaagri lammutamiseks antud korralduse tõttu terava kriitika alla, nimetas Evry asunduse sanitaartingimusi väljakannatamatuiks.

Võimude hinnangu järgi elab Prantsusmaal laagrites umbes 15 000 mustlast, kellest enamik on saabunud Bulgaariast ja Rumeeniast.
 

Brüsseli politsei­ülemal lasub korruptsioonivari

Belgia uurijad kahtlustavad pealinna Brüsseli politseiülemat Glenn Audenaerti korruptsioonis. Tema pangakontolt leiti mõnekümne tuhande euro suurune ülekanne, mille on teinud Hollandi kinnisvaraärimees Frank Sweegers.

Meedia andmetel eitab Audenaert tehingu ebaseaduslikkust ning väidab, et mõni aasta tagasi saadud summa on tema perele tehtud kingitus. Audenaerti sõnul on Sweegers tema elukaaslase vana sõber.

Sweegersile kuuluvad Brüsselis suured büroohooned. Politsei kavatseb varsti osa teenistusi neisse ümber kolida.
 

Sloveenia keelas ajutiselt õhupallilennud

Sloveenia tsiviillennundusvalitsus teatas eile, et pärast eelmise nädala õnnetust on ajutiselt katkestatud kõik õhupallilennud.

Eelmisel neljapäeval kukkus Ljubljana lähedal alla ja süttis õhupall. Selles olnud 32 inimesest sai surma neli ja vigastada 28. Õnnetuse põhjustas ootamatu ilmamuutus, mille tõttu piloot üritas teha hädamaandumise, kuid kaotas palli üle kontrolli.
 

Statoil avastas naftamaardla

Norra energiakontsern Statoil teatas eile, et on avastanud Põhjameres Stavangeri lähedal järjekordse naftamaardla. Teadaande järgi on Geitungeni naftaväljalt võimalik kätte saada 140 kuni 270 miljonit barrelit naftat.

Uus maardla asub mullu leitud Johan Sverdrupi naftavälja lähedal. Viimati mainitu on arvatavalt 500 miljoni kuni 1,2 miljardi barreliga Norra mandrilava suuremaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles