Haigekassa sai lõpuks uue juhi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa peatne juhatuse esimees, senine rahandusministeeriumi asekantsler Tanel Ross (vasakul) ja rahandusminister Jürgen Ligi tänavu kevadel Euroopa stabiilsusmehhanismi asju arutamas
Haigekassa peatne juhatuse esimees, senine rahandusministeeriumi asekantsler Tanel Ross (vasakul) ja rahandusminister Jürgen Ligi tänavu kevadel Euroopa stabiilsusmehhanismi asju arutamas Foto: Margus Ansu / Postimees

Haigekassa nõukogu kinnitas eile uueks juhatuse esimeheks rahandusministeeriumi asekantsleri Tanel Rossi, kes oli saanud 15-liikmeliselt nõukogult 11 poolthäält.

Ross ütles, et peab uues ametis prioriteetseks järgmise aasta eelarve küsimusi. Tähtsamate aspektidena nimetas ta teenuste mahu, meditsiinitöötajate palga ja soodusravimitele eraldatava summa suurendamist.

«Kulud võivad natuke kasvada,» sõnas ta. «Peab vaatama, kuidas varem lubatut teoks teha.»

Eelmine kord valis haigekassa nõukogu juhatus esimeest juuli lõpul. Toona esitas konkursi komisjon nõukogule hääletamiseks senise juhi Hannes Danilovi kandidatuuri, aga vajalikke poolthääli kokku ei saanud. Juunis olid kandideerinud juhi kohale nii Danilov kui ka Ross, aga kumbki ei kogunud nõutavat häälteenamust.

Senise haigekassa juhi Danilovi teenistusleping lõppes augusti algul ja praegu on kohusetäitjana haigekassa juhatuse eesotsas Mari Mathiesen.

Tanel Ross asub haigekassa juhatuse esimehe ametisse 1. oktoobril.

Rahandusminister Jürgen Ligi sõnul ei olnud rahandusministeeriumi asekantsleri Rossi kandidatuur poliitiline.

«Kuigi mõni väljaanne korrutab nürimeelselt, et Tanel Rossi kandidatuur oli poliitiline ja minu korraldatud, ei vasta see tõele ega tunne mina täna mingit rahulolu,» kommenteeris Ligi.

Ta jätkas: «Tanel on olnud mulle ja ka peaministrile väga oluline partner ja ekspert rahanduse ja Euroopa asjades. Inimese kandideerimise taga on ikka isiklikud valikud ja sellest oleks meedial aus lugu pidada, eriti kuna Rossi võimetes ega pädevuses ei ole mingit kahtlust.»

Ligi sõnul on tal nüüd probleem, kuidas Rossi rahandusministeeriumis asendada, ja lahendus pole selge.

Eelmise nädala neljapäeval kinnitas valitsus tööandjate keskliidu ettepanekul haigekassa nõukogu muudatused: seal lõppesid Allar Jõksi, Tiit Kuuli ja Kristina Siimari volitused ning nende asemele asusid Aimar Altosaar, Sven Pertens ja Andres Viisemann.

Nii peaminister Andrus Ansip kui rahandusminister Jürgen Ligi on kinnitanud, et ei tea, mis tingis nõukogu liikmete vahetuse. Tööandjate keskliidu juht Tarmo Kriis ei ole pidanud vajalikuks neid põhjusi kommenteerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles