Kohaliku taluniku toodang jõuab väikse kooli kööki

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolis pakutav lõuna on õpilastele tähtis toidukord ning paljudele ka ainus soe söök päeva jooksul.
Koolis pakutav lõuna on õpilastele tähtis toidukord ning paljudele ka ainus soe söök päeva jooksul. Foto: Sille Annuk / Postimees

Möödunud nädalal presidendi kodutalus üles kerkinud tervisliku koolitoidu teema ajendas «Sakalat» uurima, kui palju pakutakse Viljandimaa koolisööklates kohalikest saadustest valmistatud toitu.

Põgusast küsitlusest selgus, et kui Viljandi munitsipaalkoolide õpilaste lauale ümbruskonna põllumajandustootjate pakutav arvatavasti ei jõua, siis maakonna koolides on kohalik juur- ja puuvili igapäevane toidupoolis. Seejuures väärib tähelepanu, et kohalikku eelistavates koolides jääb lõuna hind Viljandi omale alla.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles