Kristo Subi tegi Virumaal kiiret sõitu

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viperustest hoolimata teenisid Kristo Subi ja Teele Sepp Virumaal sõidetud autoralli absoluutarvestuses kõrge üheksanda ja klassis N3 teise koha.
Viperustest hoolimata teenisid Kristo Subi ja Teele Sepp Virumaal sõidetud autoralli absoluutarvestuses kõrge üheksanda ja klassis N3 teise koha. Foto: Aivar Kaljusaar

Rakveres ja Lääne-Virumaa teedel nädala eest sõidetud Eesti autoralli meistrivõistluste etapil olid Viljandimaalt konkurentsis kaks N3 rühma rallimeeskonda: Kristo Subi ja Teele Sepp ning Tõnu Sepp ja Raiko Ausmees.

Tänavu pikalt võistlustel ebaõnne kogenud Kristo Subi alustas Viru rallit hea hooga: võistkond sai kirja katse võidud ning lõpetas avapäeva linnakatsetel N3 rühmas teise tulemusega.

«Tegime oma sõitu ja kaotus polnud suur: mõlemal linnakatsel alla sekundi,» lausus Kristo Subi pärast esimest päeva.

Viljandimaa parima rallisõitja hoog ei raugenud teiselgi võistluspäeval. Subi ja Sepp näitasid klassi võitja Markus Abramiga võrdseid aegu. Veel enne kaht viimast katset oli kahe N3 rühma kiirema vahe kõigest 0,1 sekundit, ent lõpuks kasvas siiski 6,3 sekundile.

«Viimasel katsel sõitsime teelt välja. Rada oli rööpas, pealegi ei kuulanud ma tähelepanelikult, mida kaardilugeja ütles,» põhjendas Subi kaotust.

Aega kaotasid viljandlased seitsmendal katsel, kui nende auto tegi spinni ning kulus ligemale kümme sekundit, et selle nina õigesse suunda sättida.

Viperustest hoolimata teenisid Kristo Subi ja Teele Sepp absoluutarvestuses kõrge üheksanda ja klassis N3 teise koha.

«Esimest korda oleme absoluudi esikümnes, aga imestada pole siin midagi: eespool sõitnuid pudenes järjest ära,» lausus Teele Sepp. «Ralli lõpetasid pooled startinud,» lisas ta.

Kristo Subi sõnul suutsid nad Virumaal anda endast maksimumi ning suuri tehnilisi probleeme seekord ette ei tulnud. Järgmise stardina on Subil plaanis kodune Mulgi ralli.

Tõnu Sepp pääses koos kaardilugeja Raiko Ausmehega oma õe seltsis poodiumile, kuid õde Teele Sepp seisis sedapuhku kõrgemal.

Absoluutarvestuses 17. koha ja klassis N3 kolmanda koha saanud Tõnu Sepp ja Raiko Ausmees alustasid ettevaatlikult: avapäeval said nad oma masinaklassi katsetel neljanda ja kuuenda kõrvale kaks kolmandat tulemust. «Sõidurütmi oli raske leida, kahel viimasel linnakatsel tuli sõit ideaalselt välja, ehkki võimalus masin ära lõhkuda oli suur,» rääkis Tõnu Sepp. «Kahele kiiremale poleks me niikuinii vastu saanud.»

Teist päeva alustasid mehed N3 rühma kolmandate aegadega. Päeva teisel poolel nende hoog rauges ja protokolli kirjutati neljandad tulemused.

«Meie eesmärk on tänavu kärpida kaotust rühma liidritele ning see õnnestus päris kenasti,» ütles Tõnu Sepp pärast rallit.

Võistluse viimaste katsete kiiruse kaotust põhjendas ta kulunud rehvide ja viga saanud esiamortisaatori kanduriga. «Väsinud rehvid muutsid sõidu keeruliseks. Et vältida katkestamist, otsustasime amortisaatori vea ilmnedes hoogu vähendada,» selgitas Tõnu Sepp.

Tänavuse Viru ralli võitjateks kuulutati algul venelased Aleksei Lukjanuk ja Aleksei Arnautov — samad mehed, kes olid võitnud Tallinna autoralli. Hilisemas tehnilises kontrollis tuvastati venelaste masinal detaile, mis ei vastanud nõuetele, ning nende tulemus tühistati. Võitjaau läks seega Rainer Auale ja Simo Koskinenile.

Diskvalifitseeritud Aleksei Lukjanuk lubas järgmisel Eesti meistrivõistluste etapil taas üldvõitu üritada. «Viljandi on hubane väikelinn,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles