Turismiinfokeskus otsib vargaperet

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi turismiinfokeskus
Viljandi turismiinfokeskus Foto: KENNO SOO/SAKALA

Et politsei on juhtunu kohta algatanud menetluse ning teosooritajad on lubanud turismiinfokeskusele kahju hüvitada, eemaldas «Sakala» käesoleva uudise juurest  varaste laste ja lähedaste privaatsuse kaitseks vahejuhtumit kajastavad fotod ning turvavideo.

Viljandi turismiinfokeskus palub abi, et tuvastada mees ja naine, kes varastasid 30. juulil Vabaduse platsi teabepunktist rahvarõivais nuku ning peotäie külmkapimagneteid.

Juuli viimasel päeval avastas üks infopunkti töötaja, et aknaaluselt letilt on kadunud 25-eurone rahvariideis nukk. Turvakaamera salvestisest selgus, et suveniiri oli salamisi oma õlakotti libistanud tundmatu noor naine, kes käis eelmise päeva õhtupoolikul teenindussaalis koos mehe ja väikese lapsega.

Lisaks pandi videopilti analüüsides tähele, et mees oli kasutanud soodsat hetke, näppamaks teenindussaali teisest servast külmkapimagneteid. Turismiinfokeskus hindab varaste tekitatud kahju ligikaudu 60 euro suuruseks.

Keskuse juhataja Angela Aru sõnul on salvestisest selgelt näha, kuidas otse keskuse akna alla pargib tume sõiduauto Peugeot, millest väljuvad noor naine ja mees koos paari aasta vanuse poisiga.

«Võiks arvata, et nad on pere. Kohe uksest sisse astudes lasevad nad pilgul teraselt ringi käia, justkui otsiks võimalust midagi märkamatult kaasa haarata. Laes olevaid kaameraid ei paista nad seejuures märkavat või ei tee neist teadlikult välja,» rääkis Aru.

Et samal ajal viibis teenindussaalis veel paar inimest, ei tekkinud varastel seal viibitud minutite vältel sundi teenindajaga vestlusesse laskuda. Teenindaja tähelepanekut mööda kõnelesid nad omavahel eesti keeles. Kohe pärast ruumist väljumist istusid nad taas autosse ning sõitsid minema. Sellest võib järeldada, et võõra vara kaasahaaramine oligi neile ainus peatumise motiiv.

Angela Aru avaldas hämmastust, et üks noor ja pealtnäha normaalne pere millegi säärasega tegeleb. «Raske uskuda, et külmkapimagnetitega saaks tulusat äri teha. Pigem kaldun kahtlustama, et tegu on haiglase harjumusega,» lausus ta.

Ehkki turismiinfokeskus tegi juhtunu kohta politseile avalduse, ei ole uurijad kahe nädala jooksul näppajate isikuid ja sõiduki registreerimisnumbrit tuvastada suutnud. Sestap palubki Angela Aru kõigil, kes pildil nähtavad inimesed ära tunnevad, sellest teada anda turismiinfokeskuse telefonil 433 0442 või politseile numbril 110.
 

Copy
Tagasi üles