Kiire internetiühendus jääb ikka veel maarahvale unistuseks

Margus Haav
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgusoptiliste kaablite maassepanek edeneb Viljandimaal jõudsalt. Praegu käivad tööd Viiratsi vallas Uusnas. Selliste kaablite läbilaskevõime on sama hästi kui piiramatu ning arvatakse, et need peavad vastu lähema viiekümne aasta nõudmistele.
Valgusoptiliste kaablite maassepanek edeneb Viljandimaal jõudsalt. Praegu käivad tööd Viiratsi vallas Uusnas. Selliste kaablite läbilaskevõime on sama hästi kui piiramatu ning arvatakse, et need peavad vastu lähema viiekümne aasta nõudmistele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsuse õnnistuse ja toetusega startinud mahukas projekt, mis peaks tagama kiire interneti kõigi soovijateni, on täies hoos. Paraku pole veel päris selge, kust leitakse selle lõpuleviimiseks vajalikud miljonid.

Samuti on õhus küsimus, kuidas uue põlvkonna lairibaühendust pakkuv ülikiire lahendus õieti tarbijani jõuab. Kui kiire internet on linnades saanud juba nii tavaliseks, et ilma ei osata elu ettegi kujutada, siis maapiirkondades on see enamikule kättesaamatu.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles