Selguvad jääaluse püügi meistrid

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht

Eeloleval laupäeval on Viljandi järvel portaali kalale.ee jääaluse püügi meistrivõistlused, millele oodatakse paarisada õngitsejat.


Võistluse ühe korraldaja, mittetulundusühingu Koos Kalale juhatuse liikme Martin Meieri sõnul peetakse võistlust sellisel kujul esimest korda.



 «Seni oleme olnud seotud laste kalapüügiüritustega, aga olen kindel, et koostöös  Viljandi kalastusklubiga Tinca saame kenasti hakkama ka täiskasvanute võistluse korraldamisega,» rääkis Meier.



Alla 12-aastased lapsed pääsevad võistlema tasuta ning nagu «Kuldkala» võistlusel, kavatseb Koos Kalale kinkida igale neist taliõnge.  ««Kuldkalal» oli selliseid lapsi, kes meilt õnge said, 130,» ütles Meier ning kinnitas, et vanadele kalameestele tuleb järelkasvu küll ja küll.



Et korraldajad oskaks arvestada, kui palju tasuta püügivahendeid kaasa võtta, tuleks alla 12-aastased osavõtjad registreerida reedeks, saates elektronkirja lapse vanuse ja nimega aadressil info@kalale.ee, märksõnaga «Lastevõistlus Viljandi järvel».



Vanemaid püüdjaid registreeritakse Viljandi järve ääres Vesiflirdi kohvikus kella 9.30—10.45, osavõtumaks tuleb tasuda kohapeal sularahas.



Võistlus kestab kella 11—14 ja arvestust peetakse kahes kategoorias: alla 12-aastased lapsed ja ülejäänud. Kasutada võib kõiki traditsioonilisi ja seadusega lubatud kalastusvahendeid, püüda tohib ainult ühe õngega.



Samuti pole lubatud elussöödaga püük.



Võitjad selguvad püütud kalade kogukaalu põhjal. Jää kannab Võistluse peakohtuniku, kalastusklubi Tinca liikme Aksel Karuse sõnul on jääolud Viljandi järvel võistluseks igati head. Laupäevane kalapüügivõistlus on järjekorras kolmas, mille Tinca on Viljandi järvel korraldanud.



Kahel eelmisel aastal jäi üritus sooja talve tõttu pidamata. Martin Meieri sõnul on plaanis kalale.ee jääaluse püügi meistrivõistlused muuta igatalviseks ürituseks ja kaalutakse võimalust hakatagi neid tegema Viljandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles