Kaspar Taimsoo: sisse ei jäänud midagi

Peep Pahv
, London, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo
Kaspar Taimsoo Foto: Liis Treimann / Postimees

Londoni olümpial neljapaadisõudmises neljanda koha saanud Eesti meeskonna esisõudja Kaspar Taimsoo sõnul tegi paatkond finaalis maksimaalse pingutuse. «Jätsime rajale kõik, mis meis oli,» lausus ta.

Treener Mati Killingu hinnangul lülitas pisut liiga ettevaatlikult alustanud nelik viimase käigu sisse umbes 500 meetrit enne finišit. «Vaatasin kõrvale ja nägin, et Austraalia on meist ees. Mõtlesin, kas nüüd või mitte kunagi, ja panin tõmmet juurde. Teised tulid sellega kaasa,» meenutas Taimsoo sõidu käiku. «Ma ei oska öelda, kas oleksime suutnud spurti varem alustada. Pärast finišit poleks me ilmselt saanud teha enam üle paari tõmbe, siis olnuksime juba täiesti kinni.»

Taimsoo kinnitas, et mõistagi ihkasid nad finaalis paremat kohta kui neljas, kuid kahetseda pole põhjust: paatkond andis endast maksimumi. «Kaotasime kolmanda koha saanule siiski paadipikkusega — see on kindel vahe,» nentis ta.

Nii Kaspar Taimsoo kui Tõnu Endrekson tunnistasid, et sõidu ajal tekkis vahepeal probleeme õige rütmi leidmisega. Kätega tõmmati küll korraga, kuid jalgade töös oli tunda väikest vahet.

«Probleem oli keskmise tuhande meetri peal. Sellises seisus ei saanudki tõmmet juurde panna, siis oleks võinud kõik laiali vajuda,» selgitas Taimsoo.

«Võistluse esimeses pooles olime natuke kinni, alles viimases osas saime jalad korralikult lahti. Ei tea, võib-olla oli see poolfinaali tagajärg,» lisas Endrekson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles