Jahimehed paluvad omanikel koerad kinni hoida

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koertele meeldib vahel jooksmas käia, aga parem on nad siiski tara taga hoida.
Koertele meeldib vahel jooksmas käia, aga parem on nad siiski tara taga hoida. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tujukas märtsiilm on lumele jäise kooriku tekitanud, see aga võib hukutavalt mõjuda sõralistele, kes jalgu vigastavad ega pääse kiskjate, sealhulgas koerte eest.


«Aastaid oleme hädas olnud hulkuvate koertega, kes ajavad metskitsi taga,» lausus Viljandimaa jahimeeste liidu tegevjuht Ulvi Lomp. «Kitsed vajuvad läbi lumekooriku, koerad aga püsivad sellel ning metsloomad langevad kergesti nende saagiks.»

Tegevjuhi sõnul hoiavad paljud maainimesed päeval koeri ketis, aga öösiti lastakse majavalvurid lahti. Paraku suunduvad koerad metsloomi kimbutama. Ohtlikud on neile suuremat tõugu koerad, eriti hundikoerad.

«Selliseid koeri tuleks kindlasti hoida nii, et neil poleks võimalust hulkuma minna,» lausus Ulvi Lomp.

Ta lisas, et jahimeestel pole andmeid metsistunud koerte olemasolu kohta Viljandimaal. Portaal Delfi kirjutas teisipäeval telekanali TV 3 uudistele viidates, nagu hulguksid Eesti metsades nelja- või viieliikmelised metsikute koerte karjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles