Festivalil tekitasid tuska kohalikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimene pärimusmuusika festivali öö möödus Viljandi politseile tavapäraselt nii korrarikkumiste arvu kui nende tekitajate poolest.

«Kõik kuus kainenema viidud inimest olid kohalikud,» ütles Viljandi politseijaoskonna juht Alvar Pähkel. Seega nagu eelmistel aastatel, tekitasid politseinikele peavalu just viljandlased ning folgile tulnud külalistega erilisi raskusi polnud.

Lisaks alkoholi liigtarvitanutele peeti kinni kuus joobes alaealist, neli kanepipruukijat ja mees, kes oli lõhkunud Turu tänaval akna. Lõhkuja viidi esmalt kainenema ja eile ootas teda juba kohus.

«Et käimas on folk, üritame linnapildist kaotada rüüstajad,» põhjendas Pähkel, miks sattus aknalõhkuja kohtusse. «Pealegi oli sel isikul varasemaid süütegusid.»

Politseijuht hindas eilset ööd Viljandis tavapäraseks. «Folgiaja kohta võiks öelda, et rikkumisi oli isegi pisut vähem kui muidu samal ajal.» Korrarikkumised leidsid aset väljaspool festivali piirkonda. «Et linnas on folk, arvavad noored, et ka kesklinnas võib alkoholi pruukida,» kommenteeris Pähkel.

Viljandi pärimusmuusika festivali turvapealik Raido Nurk kinnitas, et festivali alal kulges pidu meeldivalt. «Olime positiivselt üllatunud, et eelmiste aastatega võrreldes polnud suuremaid vahejuhtumeid ja kaklusi.»

Eraldi muret tekitasid politseinikele üleautostunud linnatänavad. «Pikk tänav oli pilgeni täis pargitud,» kirjeldas Pähkel olukorda ning lisas, et koostöös linnavalitsusega keelatakse folgi ajal sel tänaval parkida. «Selle asemel et lossimägede juurde parkida, võiksid folgilised üritada autosid mahutada parklatesse või jätku need üldse koju,» soovitas Pähkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles