Männimäel oli elektrikatkestusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alajaam.
Alajaam. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis Männimäel on viimase nädala jooksul olnud mitu lühikest elektrikatkestust, mis on rikkunud hapraid elektroonikaseadmeid. Elektrivõrgu esindaja kinnitab, et voolukõikumisi on olnud.

Toome tänava elanik Gitta Lilienthal rääkis, et viimase nädala jooksul on elekter ära läinud kaks korda. «Esimene kord oli eelmisel nädalavahetusel. Hommikul avastasin, et digiboks on läbi,» ütles ta ning mainis, et elekter oli ära käinud ka kolmapäeva öösel.

Männimäe Selveri administraatori Tiina Leitmaa sõnul oli ka poes kolmapäeva öösel elektrikatkestus. «Tehnika näitab kohe ära, kui vool on katkenud.»

Männimäe teel elav Monika Schults kinnitas eelkõnelejate väidet, et kolmapäeva ööl vastu neljapäeva vool kõikus. «Ärkasin öösel selle peale, et elutoas lamp põles,» ütles Schults. Rohkem voolukõikumisi ta täheldanud ei ole.

Väited vastavad tõele

Elektrivõrkudega tegeleva osaühingu Elektrilevi kommunikatsioonispetsialisti Kaarel Kutti sõnul on väga keeruline voolu kadumise põhjusi välja tuua, sest ettevõtte andmebaasis pole sellest jälgi. «Fakt, et 25. juulil oli elektrikatkestus, ei leia meie andmetel kinnitust. Jääb võimalus, et rikke taga oli ajutine pinge kõikumine, aga ka sellest jääb andmebaasi jälg. Praegu seda ei ole,» rääkis ta. Tema arvates võis probleem peituda kõrgepingeliinides.

Kõrgepingeliine käitava aktsiaseltsi Elering kommunikatsioonijuht Ain Köster tõdes, et viimase nädala jooksul on olnud kaks väljalülitust. «Meie andmetel läks vool korraks ära eelmise laupäeva hommikul kell kümme ja üleeile varahommikul kell pool viis.» Tema sõnul vastavad seega klientide väited tõele.

Kösteri sõnul tuleb voolukõikumisi tihti ette. «Seda võib põhjustada nii äike kui ka udu,» selgitas ta ning rääkis, et vool on enamasti ära ainult hetkeks, sest kohe lülitub järele teine liin.

Rikub aparaate

Gitta Lilienthal, kelle digiboks pärast elektrikatkestust enam ei tööta, kinnitas, et äikest sel ööl ei olnud. Tema sõnul oleks äärmiselt ebameeldiv, kui katkestusi edaspidigi esineb. «Mis siis veel saab, kui näiteks külmutuskapp selle pärast katki läheb?» mõtiskles ta ning kinnitas, et midagi tuleb ette võtta.

Tiina Leitmaa sõnul peab Selver pärast iga elektrikatkestust tehniku kutsuma. «Voolukõikumine mõjutab külmasüsteeme ja ventilatsiooni, spetsialist peab need üle vaatama,» rääkis ta.

Administraatori ütlemist mööda esineb aeg-ajalt ka arvutisüsteemides tõrkeid. «Ma ei saa kindlalt väita, et just elektri katkemine seda põhjustab, aga seda ei saa ka välistada.»

Ain Köster tõdes, et voolu hetkeline kadumine võib seadmeid kahjustada. «Kui elektrivoolu kõikumise pärast on seadmed rikutud, peaks kannatanu pöörduma firma poole, kelle klient ta on,» arvas Köster ning lootis, et juhtum saab kliendile positiivse lahenduse.

Kaarel Kutti täpsustas, et digiboksi omanik peaks kahju hüvitamiseks ühendust võtma Elektrilevi esindajaga.

Köster lisas, et elektrikatkestused toimuvad ootamatult ning ettevõttel on neid raske ära hoida. «Varuliinidest hoolimata võib vahel korraks elekter kaduda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles