Kaks jõudu ühinevad kohalikeks valimisteks

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduse Viljandi fraktsioon linnavolikogus.
Koduse Viljandi fraktsioon linnavolikogus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile sõlmisid aastaid Viljandit juhtinud valimisliit Kodune Viljandi ja sotsiaaldemokraatide kohalik osakond koostööleppe, mille järgi minnakse koos sügisestele kohalikele valimistele.


Ühise otsuse kohaselt kandideeritakse koos valimisliidu Kodune Viljandi nime all. 1990. aastate algul loodud valimisliit on aastaid olnud Viljandi olulisim poliitiline jõud. Praegu on valimisliidu esindajad volikogus opositsioonis, ehkki viimastel kohalikel valimistel kogusid nad kõige rohkem hääli.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esindajaid pole Viljandi volikogus teist koosseisu järjest. Viimastel valimistel jäi parteil puudu vaid üks hääl, et saata oma esindaja volikokku.

«Sõlmitud koostöölepe annab hea võimaluse koondada ühte meeskonda inimesi, kellel on kogemusi, julgust ja tahet meie linna juhtida,» leidis Koduse Viljandi fraktsiooni esimees Mart Salumäe. «Juhtida nii, et ka majanduslikult keerulisel ajal suudaks Viljandi täita kohustusi oma elanike ees selliselt, et linna areng ei peatuks ja ükski elanikkonnagrupp ei peaks ennast tõrjutuna tundma.»

Valimisliit Kodune Viljandi lubab pakkuda koostöövõimelist alternatiivi senisele linnavõimule.

«Viljandi on väike ja seda tähtsam on, et linna tuleviku üle otsuste tegemine on parteipoliitikast kõrgemal,» lisas SDE Viljandi osakonna esimees Andres Nuut. «Sotsiaaldemokraadid kandideerivad eelseisval valimisel kodanike valimisliidus Kodune Viljandi, sest just linnakodanikele avatud nimekiri on alus, et neid kaasata otsustamisse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles