Pikal tänaval algas remont

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pika tänava remont on alanud ning munakivid on teelt ära viidud.
Pika tänava remont on alanud ning munakivid on teelt ära viidud. Foto: Marko Suurmägi

Teisipäeval alustasid töömehed Pikal tänaval munakivide üleskaevamist ning kolmapäeva lõunaks olid kõik kivid aastaid lagunenud teelt ära viidud.

Linnajuhid sõlmisid vahetult pärast jaanipäeva lepingu osaühingutega TAVT ja P.K, kes lubasid munakivitee nii Lutsu kui Pikal tänaval taastada 398 959 euro eest oktoobri keskpaigaks.

Pikk tänav uueneb 250 meetri pikkuselt, Ranna puiesteest kuni Lutsu nurgani. Lutsu tänaval võetakse remont ette kogu pikkuses ehk 120 meetril.

Mõlemal tänaval võeti juba üles auklik kate ja ehitatakse uus põhi. Parandatakse tee all olevat reovee- ja kanalisatsioonitorustikku ning rajatakse sademeveetorustik. Mõlemal tänaval vahetatakse välja valgustus.

Kuigi linnavalitsus kaalus mõtet katta kallakul kulgev Pikk tänav asfaldist tugevama betoonkiviga, laotakse muinsuskaitse nõudmisel tänav taas munakividest. Sama tehakse Lutsu tänaval. Kõnnitee osa tuleb punasest betoonkivist.

Kui kaheksa aastat tagasi taastati Pika tänava kesklinna jäävat osa, tabas ehitajaid mure, et tänavale sobivad munakive ei jätkunud. Toonased linnaametnikud ja töömehed käisid läbi peaaegu kõik Viljandi ümbrusesse jäävad kivikuhilad, et sobivat teekatte materjali leida.

Nüüd alanud töödeks koguti mõned aastad tagasi kokku kõik varem turuesist parklat katnud munakivid ning neid kasutatakse nüüd Pikal ja Lutsu tänaval. Pikal tänaval tuleb munakive laduda viisil, et need kallakul ilmastiku ja sõidukite mõjul paigast ei nihkuks.

Osaühingu TAVT juhataja Ivar Sova nentis, et remont neil tänavail pole lihtsate killast, aga samas mitte midagi üle jõu käivat. «Oleme sellist tööd ka varem teinud,» lausus ta. «Alustame mõlemal tänaval korraga. Munakive hakkame laduma alt ülespoole.»

Sova lisas, et remondi tõttu tuleb mõneks ajaks liiklus sõidukitele sulgeda, aga enne räägitakse see linnavalitsusega läbi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles