Kaitseliit heitis süüdi mõistetud mehe välja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Waaksi ja Ago Ursel Waaksi kodumaja Põlvamaal, kus puhkes traagiliselt lõppenud tulevahetus
Peeter Waaksi ja Ago Ursel Waaksi kodumaja Põlvamaal, kus puhkes traagiliselt lõppenud tulevahetus Foto: arhiiv

Kaitseliit heitis oma ridadest välja Peeter Waaksi, kes oli kohtus süüdi mõistetud ja vanglasse saadetud.

Kaitseliidu Võru malev arvas tulirelva lohakas hoidmises ning tulirelva, selle helisummuti ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises süüdi mõistetud Peeter Waaksi malevast välja, ütles BNS-ile Kaitseliidu pressiesindaja.

Tartu maakohus tunnistas Peeter Waaksi (34) maikuus süüdi tulirelva lohakas hoidmises ning tulirelva, selle helisummuti ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises ja mõistis talle nelja-aastase vangistuse. Et kriminaalasi lahenes lühimenetlusega, vähendati karistust kolmandiku võrra ning alles jäi kaks aastat ja kaheksa kuud vangistust.

Süüdistuse kohaselt hoidis Peeter Waaks talle väljastatud relvaloal märgitud tulirelva OP-SKS lohakalt Põlvamaal Orava vallas Piusa külas Waaksi talus. Seetõttu pääses Peeter Waaksi isa Ago Ursel Waaks püssile ligi ning tulistas sellest mullu 4. mail kriminaalasja eeluurimise käigus Waaksi talu läbi otsivaid politsei- ja kaitsepolitseiametnikke.

Tulevahetuses hukkus kaitsepolitseinik Tarmo Laul. Ago Ursel Waaks tekitas tervisekahjustusi veel ühele kaitsepolitseinikele ja ühele politseiametnikule ning sai ka ise surma.

Peeter Waaksile esitati lisaks süüdistus selles, et ta omandas aastal 1999 või 2000 ebaseaduslikult jahipüssi ZK, millest lasi relva parandamis- või ümbertegemisloata tuttaval valmistada vintraudse tulirelva. Ta lasi relvale paigaldada ka helisummuti ja optilise sihiku.

Samuti süüdistati Waaksi selles, et ta soetas 2005. aastal sileraudsest jahipüssist IžK valmistatud vintraudse tulirelva Special koos helisummuti ja padrunitega ning 2010. aastal püstoli Margo koos helisummuti ja padrunitega. Kindlaks tegemata ajal soetas Waaks ka püstoli TT koos kolme padrunisalve ja suures koguses laskemoonaga.

Kaitsepolitseinikud leidsid relvad koos helisummutite ja laskemoonaga mitme läbiotsimise käigus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles