Parimad päästjad töötavad Viljandis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi päästekomando mehed tunnistati Eesti parimateks. Meeskond teenis võidu tänu headele kutseoskustele.
Viljandi päästekomando mehed tunnistati Eesti parimateks. Meeskond teenis võidu tänu headele kutseoskustele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi päästjad said eile lõppenud kutsemeisterlikkuse võistlusel «Eliitkomando 2012» esimese koha. Eelmise aasta võitjad Kuressaarest jäid teiseks.

Peakorraldaja Tarmo Terepi sõnul käis esikoha nimel tihe rebimine võistluse lõpuni. «Viljandi võitis kõigest 18 sekundiga,» täpsustas ta. Terepi hinnangul oli Viljandi meeste võidus oma osa nii meisterlikkusel kui õnnel.

Viljandi päästekomando operatiivkorrapidaja Rainis Liir ütles pärast autasustamist, et võistkonna rõõm oli piiritu. «Pisar tuleb lausa silma,» tunnistas ta võidujoovastuses ja lisas naerdes, et vanajumal on ilmselt mulk. Liir tõdes siiski, et võit tuli tänu raskele tööle.

Meeskondade sõpruse märgiks kinkisid saarlased viljandlastele kasti õlut ja kotitäie suitsulesti. Liir rääkis, et neil on saarlastega vahva traditsioon: igal aastal teevad kaotajad võitjatele välja. Suitsukala kavatsesid mehed nautida kaasvõistleja suitsusaunas.

Napilt teiseks jäänud saarlased koha pärast ei kurvastanud. «Me võitsime teise koha, mitte ei kaotanud esimest,» lausus Kuressaare päästekomando pealik Arne Kana. «Esimeseks tulid meie ammused sõbrad.»

Võitjatel on aasta aega au kanda eliitkomando tiitlit. Järgmisel suvel panevad Eesti parimad päästjad end taas proovile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles