Jaanipäeval arestimajas ruumi jagus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandimaal veetis jaanipäeva trellide taga 12 inimest, kelle seas oli võrdselt kainenema viidud pidulisi ja napsitanud autojuhte.

Nädalavahetusel peeti kinni üheksa joobes autojuhti, kellest kuus toimetati jaaniajal kehtinud põhimõtte järgi kohe arestimajja. Nimelt viidi sinna kõik autojuhid, kelle joove oli 0,5 promilli või rohkem.

Reedel ja laupäeval tabati 12 joobes alaealist. Väljakutseid tehti nädalavahetusel 53 korral, enamasti oli tegemist tüli, teisi häirinud purjutaja või lärmajaga.

Viljandi politseiülem Alvar Pähkel tõdes, et jaaniajal arestimajas ruumi jätkus. Tema sõnul kujunes nädalavahetus väljas olnud politseipatrullidele rahulikumaks kui eelmistel aastatel. Viljandi politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Riho Rei võrdles jaaniaega kuu alguse palgapäevade nädalavahetustega.

Kui pidulistele tekitas vihmane ilm ehk tuska, siis politseinikel tegi see töö kergemaks. Pähkel lausus, et nädalavahetusele eelnenud ilusate ilmadega võrreldes ei olnud jaanilaupäeval väga palju inimesi liikvel ning ka väljakutseid polnud palju.

Viljandi politseijuht avaldas lootust, et kehva ilma ja jaaniaja lühiduse kõrval oli korrarikkumiste väikese arvu taga inimeste soov korraldada mõistlikke ja rahulikke üritusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles