Galerii: vaata pilte Viljandimaa kaunimatest kodudest

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2012. aasta Kauni Eesti kodu konkursile esitati Viljandimaal kokku ligi 30 kandidaati, mille hulgast maakondlik komisjon valis välja ning otsustas presidendile auhindamiseks esitada neli.


Kodukaunistamise Viljandimaa komisjon otsustas tunnistada konkursi «Kaunis Eesti kodu 2012» võitjateks:

Piret ja Andres Ahosepp – Pupsi elamu, Välgita küla, Saarepeedi vald.
Katrin ja Indrek Jõgisoo – Sakala 29, Viiratsi alevik, Viiratsi vald.
Ireene ja Madis Olm – Konna kinnistu, Sinialliku küla, Pärsti vald.
Viiratsi lasteaed Rüblik – Nooruse 3, Viiratsi alevik, Viiratsi vald.


Viljandimaa viieteistkümnest omavalitsusest kümme esitasid konkursile kokku 25 objekti. Nende hulgas oli 17 kaunist maa- ja linnakodu ja üks korterelamu. Samuti olid esindatud lasteaed, küla infopunkt, kaks tootmiskompleksi, külaplats, noortekeskuse vabaajaväljak ja koolikompleks.

Seejuures esitasid Pärsti ja Tarvastu vald igaüks neli objekti, Abja, Kolga-Jaani, Suure-Jaani ja Viiratsi vald igaüks kolm objekti, Mõisaküla linn kaks objekti ning Paistu ja Saarepeedi vald ning Viljandi linn igaüks ühe objekti. Lisaks oli heakorrakonkursil esindatud üks alevik ning üks omavalitsus tervikuna.

Kandidaate oli tänavu nelja võrra vähem kui eelmisel aastal. Kõigi nende külastamiseks ja ülevaatamiseks kulus komisjonil kaks päeva.

Komisjoni esimehe, Viljandi maavalitsuse majandusarengu peaspetsialisti Jane Lumiste jutu järgi oli konkursil esindatud suur hulk tasavägiseid kandidaate ning komisjonil oli valikut teha üpris keeruline, kuid otsus sündis siiski üksmeelselt.

Jane Lumiste sõnul kinnitas tänavunegi konkurss, et aastatega on kodukaunistamise tase Viljandimaal ühtlaselt paremaks muutunud ning otsustamise juures oli üheks määravaks teguriks just stiilipuhas tervikpilt.

«Samas oli mõnegi objekti puhul tunda, et visioon on küll selge, ent üht-teist on tervikust veel vajaka. Usun, et paari-kolme aasta pärast võivad needki objektid parimate hulka jõuda, kui omavalitsused need uuesti esitavad,» lisas ta.

Ühtlasi ärgitas komisjoni esimees kõiki maakonna omavalitsusi edaspidigi kohalikke kodukaunistamise ja heakorrakonkursse korraldama, sest need annavad tugeva aluse ka üle-eestilistel mõõduvõtmistel kaasa lüüa.

Viljandi maavalitsus korraldab Kauni Eesti kodu maakonna konkursile esitatud kodude jt. objektide omanikele ja esindajatele tänuürituse 17. augustil Männiku Metsatalus. President tunnustab üle-eestilise konkursi võitjaid 19. augustil Haapsalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles