Tõnis Hommik jätkab ringrajasarjas teisena

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti parimad ringrajasõitjad võistlesid lõppenud nädalavahetusel Soomes Ahvenisto ring­rajal. Kohal oli ka viljandlane Tõnis Hommik, kes saavutas viienda ja neljanda koha.

Masinaklassi BMW 325 Eesti meistrivõistluste etapp peeti Soomes esimest korda ning pärast võõra raja proovimist tunnistas Hommik, et see on raske. «Ring on tehniliselt keeruline. Kõrguste vahe on suur ja mõni kurv on pime,» selgitas ta.

Kvalifikatsioonivõistlusel sõitis Hommik välja kolmanda aja, kuid raja välisservast startides sattus tema auto esimeses kurvis mustale osale ja kaks võistlejat pääsesid mööda.

Hiljem ei avanenud Viljandi mehel möödumise võimalust ja esimene sõit lõppes viienda kohaga. Kaotus neljandale oli neli sajandikku.

Teises sõidus tuli startida viiendalt kohalt. Seekord õnnestus Hommikul esimesed kurvid paremini läbida ja oma koht säilitada. Kuuendal ringil pääses ta ka koha võrra ettepoole.

Rohkemaks võimalusi ei tekkinud ja neljanda kohaga teine sõit ka lõppes. Kolmas koht jäi seekord 1,5 sekundi kaugusele. Hoolimata tagasihoidlikest tulemustest Soomes, asub Tõnis Hommik meistrivõistluste arvestuses teisel kohal.

Võistluspäeva kokku võttes jäi Hommik rahule. «Rada oli põnev ja seal võistlemine tõeline väljakutse,» tunnistas mees. Rõõmu valmistas talle see, et kiirust jagus, näiteks teises sõidus sai Hommik kirja paremuselt teise ringiaja.

Järgmine etapp pidi esialgsete plaanide kohaselt olema juuli teisel poolel Audru ringrajal. Paraku on see remondis ja ringrajasõitjad võistlevad alles augusti keskel Riias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles