Linnaraamatukogu video on valminud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoogsad noored raamatukogus
Hoogsad noored raamatukogus Foto: Kaader videost / Youtube.com

Et äratada noorte lugejate tähelepanu, korraldas Viljandi linnaraamatukogu 16. juunil uuendusliku reklaamvideo filmimise.

Lipdub'iks nimetatavat reklaami on Eestis tehtud ainult mõned korrad, Viljandimaal oli säärane ettevõtmine esmakordne. See sai teoks tänu raamatukogu töötajate algatusele.

Videot kirjeldades ütles raamatukogu huvijuht Vilja Volmer, et see aitaks paremini jõuda noorte lugejateni. Huvijuhi sõnul tekkis tal reklaamklipi idee tänu koolitusele, kus näidati osa paljudest internetis leiduvatest lipdub-videotest. «Ma soovin kõiki selliseid asju järele proovida,» sõnas Volmer.

Võtetel osales igas vanuses ja igas eas inimesed.Video tegemiseks kasutati eesti bändi August Hundi lugu «Tantsulõvi». Korraldajate sõnul on see kaasahaarav ja piisavalt noortepärane laul. «See on sinu saal ja sina selle staar,» kõlab refrään ning need sõnad sobivad hästi ka raamatukogu saalidesse.

Lipdub'i lavastasid Viljandi kultuuriakadeemia tantsukunsti osakonna noored koreograafid Kalmer Liimets ja Brite Vilgo.

Lipdub on välismaal palju tuntust kogunud internetiturundusvõte, mida kasutatakse tihti asutuste videotutvustuse filmimiseks. Tegemist on muusikavideoga, milles osalevad inimesed liigutavad mõne tuntud laulu sõnadega järgi suud ja vahetavad video käigus üksteist välja. Toimuvat filmitakse ühe pideva võttega läbi eri ruumide ja tasandite liikudes, salvestatut hiljem ei monteerita. Ettevõtmine on spontaanne, nõuab meeskonnatööd ning pakub lõbu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles