Repliik: Aeg «segast peksta»

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kiiler
Gert Kiiler Foto: Elmo Riig / Sakala

Kirjutades ajalehetöö kõrvalt stsenaariumi poliitilisele nukusarjale «Pehmed ja karvased», olen märganud huvitavat tendentsi. Nagu sari suvepuhkusele läheb, nii hakkavad poliitikud eriti agaralt veiderdama ja lollusi tegema. Puhkuse tõttu jääb aga nende tegemiste pilamine televisioonis ära.

Suhtusin sellisesse tendentsi kerge huumoriga ja pidasin seda tühipaljaks kokkusattumuseks. Nüüd aga, kui sari on olnud selle aasta algusest sunnitud pikemal puhkusel, sain oma vandenõuteooriale jällegi kinnitust.

Nii palju skandaale kui sel poolaastal, ei tule tavaliselt kokku isegi mitme aasta peale. Sisuliselt ei leidugi poliitilist jõudu, kes poleks selle aja jooksul vähemalt korra ämbrisse astunud või muidu skandaaliga silma paistnud. Ja suvi on alles ees.

Mingil määral lohutab mind teadmine, et sügisest on «Pehmed ja karvased» jälle eetris ning ehk muutub meie poliitiline olukord siis natuke normaalsemaks. Sest kuigi kirjutajana pean tunnistama, et kõiksugu skandaalid on vesi minu veskile, eelistaksin kodanikuna siiski natuke tasakaalukamat ja tarmukamat poliitikat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles