Õpilased tegid lasteaiale koduloolisi puslesid

Kristi Ilves
, «Mulgi uudiste» toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud nädala neljapäeval esitlesid Tarvastu gümnaasiumi õpilased lasteaias Naeruvõru omavalmistatud koduloo­ainelisi õppematerjale, mille nad olid välja nuputanud just mudilaste tarvis.

25 gümnasisti olid teinud näiteks kalendreid, matemaatika töölehti, lauamänge, puslesid, memoriini, elulookirjeldusi ja luuleraamatuid. Ehkki tutvustatavate inimeste ja sündmuste valik oli vaba, keskenduti Tarvastu kultuuriloolistele isikutele, nagu Hans Wühner, Aino Tamm, Mihkel Veske, Nikolai Baturin ja Hendrik Adamson.

Lisaks töö valmistamisele said koolinoored seda esitleda ja kaitsta. Juhtus sedagi, et mõni töö lükati tagasi ja paluti seda parandada või täiendada, kuid hindeid õpilastele ei pandud ja kõik, kes midagi valmis tegid, olid kiitust väärt.  

Sellise töö tegemisel on kasutegur palju suurem kui lihtsalt referaadi koostamisel — on ju teada, et õpetamine on parim viis õppida. Õpilased pidid kõik korralikult läbi mõtlema ning arvestama lasteaialaste võimete ja oskustega. Osa asju osutus nii põnevaks, et kooliõpetajadki palusid luba neid tundidesse laenata.

Tarvastu Naeruvõru lasteaed asub kunagise koolmeistri ja rahvusliku liikumise tegelase Hans Wühneri 1875. aastal asutatud tütarlaste kihelkonnakooli hoones. Mullu möödus suurmehe sünnist 175 ja surmast 100 aastat.

Gümnaasiumi ja lasteaia koostöö mõte saigi alguse soovist koguda auväärse ajalooga majale oma õppevara, koostada kodulooline ainekava ja seda rakendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles