Viljandlanna isamaalaul oli edukas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Röömel
Anu Röömel Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi laululooja Anu Röömel sai teise koha üle-eestilisel isamaaliste laulude võistlusel «Mu isamaa on minu arm».


Lõppkontserdil, mis leidis aset laupäeval Tallinna keskraamatukogu suures saalis, esitasid selle Viljandi muusikakooli neidude ansambel ja Merilyn Tiit.

Klaveriõpetaja Anu Röömel on kirjutanud poolsada lastelaulu, 19 neist ilmusid läinud sügisel plaadil ja laulikus «Paar ilusat sõna».

Tallinna keskraamatukogu muusikaosakond kuulutas harrastusheliloojaile mõeldud lauluvõistluse «Mu isamaa on minu arm» välja novembris ning sellele laekunud 71 tööst osutus reglemendile vastavaks 41. Et heliloojatele žanrilist piirangut ei seatud, olid võistlustööde hulgas esindatud nii folk- ja popstiilis kui ka koori- ja ansamblilaulud.

Keskraamatukogu teatel sai esimese koha Pärt Uusberg segakoorilauluga «Ilus ta ei ole» (sõnad Juhan Liiv), kolmas oli Kristiina Pruul lauluga «Ma kuulun siia» solistile ja instrumentaalansamblile (sõnad Kristiina Pruul), neljas Maret Alango duett «Jah, see maa» (sõnad Maret Alango) ning viies Thea Kristali «Laul Eestimaale» segakoorile (sõnad Thea Kristal).

Laule hindas žürii koosseisus helilooja Tauno Aints; muusik ja muusikakriitik Joosep Sang ja keskraamatukogu muusikaosakonna juhataja Kaie Viigipuu-Kreintaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles