Toidupank kogub taas annetusi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupanga juht Piet Boerefijn
Toidupanga juht Piet Boerefijn Foto: Erakogu

Täna ja homme saab Viljandi Rimi kaupluses taas toimetulekuraskustes peredele toitu saata.
 

Toidukogumispäevad leiavad sel nädalavahetusel aset neljateistkümnes Rimi kaupluses üheksas Eesti linnas.

Tallinnas kogutakse toiduabi Haabersti ja Ülemiste Rimis ning Lasnamäe Centrumi, Sõpruse ja Norde Centrumi Rimis. Tartus on kogumispunktid Lõunakeskuse ja Rebase Rimis. Annetusi saab teha ka Pärnu, Narva, Rakvere Põhjakeskuse, Jõhvi, Viljandi, Haapsalu ja Võru Rimi kauplustes.

Toitu on võimalik annetada kella 12—18.

Toidupanga juht Piet Boerefijn on veendunud, et see ei saaks eksisteerida ilma ettevõtete ja eraisikuteta, kes on omale vaesusprobleemi teadvustanud.

«Inimesed aitavad hea meelega, kui teavad, kuhu nende ostetud kaup läheb,» tõdes ta. Haruldane pole ka, et Toidupanga inimestele tullakse oma muret rääkima või küsitakse nõu.

«Me peame olema seal, kus on inimesed,» ütles Boerefijn.

Need, kes soovivad toidukogumisel kaasa lüüa, on oodatud end registreerima Toidupanga veebilehel www.toidupank.ee. Kes aga ei ela ühegi nimetatud kaupluse lähikonnas, saab oma panuse anda, kasutades annetustelefone: helistades numbrile 900 9005, antakse 2 eurot, ja helistades numbrile 900 9010, antakse 8 eurot.

Sel korral on tegemist pisut erilise toidukogumisaktsiooniga. «Jõuame omamoodi verstapostini, sest kahepäevaseid toidukogumisi on korraldatud juba poolteist aastat ning sel nädalavahetusel peaksime ületama 100 000 annetatud toiduühiku piiri. See on päris suur kogus,» ütles Toidupanga kommunikatsioonijuht Nele Hendrikson. «Meie igapäevatöös on see otse ettevõtetelt saadavale kaubale oluline lisa.»

Järgmised üle-eestilised toidukogumispäevad on oktoobris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles