Tallinnas võidutsesid Andre Teder ja Rommi Pukk

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Ligur pidi hipodroomi kiirel rajal peetud rallikrossil leppima teise kohaga. Tema sõnul oli konkurent finaalis lihtsalt kiirem.
Janno Ligur pidi hipodroomi kiirel rajal peetud rallikrossil leppima teise kohaga. Tema sõnul oli konkurent finaalis lihtsalt kiirem. Foto: Aivar Kaljusaar

Aastaid ratsude võidusõidupaigaks olnud Tallinna hipodroom oli eelmisel laupäeval raudruunade päralt: kaeramootorit asendasid hobujõud.

Eesti rallikrossi meistrivõistlustel esimest korda kasutatud hipodroomi rada võimaldas arendada suuri kiirusi. Viljandimaalt oli osalejaid palju: peale sarja avaetapil kaasa teinud Andre Tedre, Rommi Puki ja Janno Liguri sõitsid seal veel Riho Loit ja Ruve Veski.

Klassivõidu teenisid Andre Teder ERK Juniori arvestuses ning Rommi Pukk tagaveoliste ehk Touring Cari klassis.

Konkurentsitihedaimas Super 1600 klassis pidi Janno Ligur ägedas finaalduellis tunnistama oma põhirivaali Arvo Kase paremust. Ligur, kes finaalsõidus enamiku aega juhtis, pidi viimasel ringil konkurendi endast mööda lubama. Karksi-Nuia võidusõitja ütles, et ei teinud rajal midagi valesti. «Oli võrdsete võistlus,» tunnistas ta lüüasaamist.

Janno isa Jaanus Liguri sõnul võib seekord vajakajäänud kiirust kasvatada käigukasti kohendades. «Neljanda ja viienda käigu vahe on liiga pikk, otsime selle tarvis sobilikku ülekannet,» lausus Jaanus Ligur.

Rommi Pukk jätkab pärast kahte rallikrossi meistrivõistluste etappi täiseduga. Hipodroomil peetud võistluse ühel eelsõidul ka ärevaid hetki üle elanud Viljandimaa mees suutis finaalis oma peamisest rivaalist Kalmer Vahist neljandal ringil mööduda ning lõpetada päeva tagaveoliste klassi parimana. «Konkurents on ägedaks läinud, kergelt enam võita ei lubata,» sõnas Pukk.

Kalmer Vaht leidis, et tema Ladal jääb võitja BMW vastu hobujõudusid veidi vajaka ning eriti valusalt andis see end tunda nii kiirel rajal.

Andre Teder suutis hipodroomil oma masinaklassi, ERK Juniori ainsa konkurendi Casper Eriksoni selja taga hoida ning tiitlivõistluste sarja üldseisu võrdsustada. Noormehe isa Aare Teder tundis poja sõidust rõõmu. «Andre näitas, et suudab kiirel rajal autost üle olla,» ütles ta.

Tallinnas rallikrossi sarjas võistlejadebüüdi teinud Võhma autosportlane Ruve Veski teenis Mitsubishi Lancer EVO 6-ga klassis Supercar endale võrdlemisi meelepärase viienda koha. «Algajale on see päris hea tulemus. Vaatame, kuidas edaspidi läheb,» ütles Veski, kellel on varasemast ringrajasõidu kogemusi.

Pärast kaheaastast pausi taas võistlusrajal käinud Riho Loit lõpetas Super 1600 klassis kuuendana ning oli sellega ütlemata rahul. «Et nii hästi välja tuli, on mulle üllatus. Aga masin tahab tublisti kohendamist,» võttis Loit võistluse kokku.

Eesti rallikrossi tiitlivõistluste kolmas etapp on kavas pidada üheksandal juunil Põltsamaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles