Ministeerium keelas Võhmas palgatõusu

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võhma lasteaia juhataja Asta Laas (vasakul) ütles, et lapsed pole õpetajate väikse palga tõttu kannatama pidanud, kuid lisas, et kõrgem palk õhutab head tööd jätkama.
Võhma lasteaia juhataja Asta Laas (vasakul) ütles, et lapsed pole õpetajate väikse palga tõttu kannatama pidanud, kuid lisas, et kõrgem palk õhutab head tööd jätkama. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Veel jaanuaris olid Võhma linnajuhid veendunud, et saavad tõsta lasteaednike palga õpetajate omaga samale tasemele, kuid hiljuti rahandusministeeriumist tulnud kiri seda ei luba.


Et Võhma on viimast aastat rahandusministeeriumi saneerimise all, pidi ministeerium Võhma volikogu plaani kinnitama. Paraku saabus sealt eelmisel nädalal ministri ja kantsleri allkirjaga kiri, mis keelab lasteaiaõpetajate palka 30 protsenti tõsta.



Ministeeriumis tehtud arvutuste kohaselt tähendaks selline palgatõus 20-protsendilist kulude suurenemist. «Arvestades tänast majandusolukorda, kus üksikisiku tulumaksu on oodata senisest oluliselt vähem, ei saa rahandusministeerium Võhma linna taotlusega nõustuda,» seisab kirjas.



Linnapea Avo Põdra hinnangul on tegemist kurva teatega, kuid mõne aasta eest laenude kustutamiseks riigilt suure abi saanud ja seejärel rahandusministeeriumi kontrolli alla sattunud linnal pole õigust ministri otsuseid eirata.



Palgatõusu oleks minister Ivari Padari ja kantsler Tea Varraku hinnangul võimalik kaaluda aasta teisel poolel, kui tulude laekumine on täpsemalt teada.



Eelmisel aastal oli Võhma üks vähesed omavalitsusi, kes ei tõstnud kõrgharidusega lasteaiaõpetajate palga alammäära tavakooli noorempedagoogi tasemele, ja seetõttu said Võhma lasteaednikud oma kolleegidest ligi 30 protsenti vähem palka.



Ministeeriumi hinnangul tuleks eelarves olevat vaba raha kasutada investeerimiseks. Ehitamiseks on linnal endal 4,4 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles