Kullavaras sai lühikese karistuse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mai algul jõustus karistus mehele, kes oli läinud aastal Viljandis ja mitmel pool mujal Eestis paarikümne tuhande euro eest kuldehteid ja nutitelefone varastanud. Kohus mõistis ta kuuks ajaks vangi.

21-aastane Rauno Uusleer pani kuus kuritegu toime vähem kui paari nädala jooksul. Neist üks esimesi oli 30. septembril Viljandi bussijaama hoones kullapoes. Koos Mikola Potsovi ja Aivar Noodiga haaras ta müüja nähes kuldketi ja põgenes sellega. Kohtuotsuses seisab, et kett maksis 3365 eurot.

Spetsialiseerus kuldkettidele

Päev varem oli Uusleer Tallinnast EMT esindusest varastanud nutitelefonid Samsung Galaxy SII ja iPhone 4, mille väärtus oli kokku 1162.19 eurot, kuid pärast Viljandis saavutatud edu himustas ta ainult kuldkette. Koos kaaslastega suutis ta tekitada 19 569 eurot kahju, enne kui politseinikud ta 10. oktoobril tabasid.

Uusleeri kaitsjate Mart Sikuti ja Rein Napa ning prokurör Marja-Liina Talimaa sõlmitud ja kohtunik Silvi Maiste kinnitatud kokkuleppemenetluse järgi peab Uusleer kirjeldatud kuritegude eest üheks kuuks vangi minema ning tekitatud kahju koos kaaslastega hüvitama. Trellide taha jääb ta siiski tunduvalt kauemaks, sest vargal oli varasemast kandmata kolmeaastane tingimisi määratud vanglakaristus.

Kaaslased said pikema karistuse

10. aprillil määras kohtunik Kalev Kuningas Potsovile ja Noodile teises kriminaalasjas karistused ka koos Uusleeriga toime pandud kuritegude eest. Potsov sai varguste eest kümnekuuse ja Noot aastase vangistuse. Samas on nii Noodi kui Potsovi hingel sissetungimisega vargusi, mida Uusleeri registris pole.

Lisaks jäi Noot süüdi röövimises ja pidanuks vangi minema viieks aastaks, kuid sellest neli aastat ja kolm kuud mõistis kohus talle tingimisi.

Potsovi mõistis kohus süüdi ka kelmuses ning see kergitas tema karistuse aastani. Sellele lisati varasemast ajast kandmata jäänud aastane vangistus. Trellide taga pidi ta kahest aastast veetma siiski vähem kui kuus kuud eeluurimise ajal, ülejäänud vangistuse asendas kohus 1138 tunni üldkasuliku tööga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles