Linnajuhid andsid kultuuri ja spordi tarbeks 3066 eurot

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. maini saab esitada taotlusi linna stipendiumide määramiseks.
1. maini saab esitada taotlusi linna stipendiumide määramiseks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnajuhid jagasid esmaspäeval stipendiume nii kultuurialal tegutsevatele inimestele kui sportlastele ja treeneritele. Kokku jagati toetusi 3066 euro ulatuses.

Suurima kultuuristipendiumi ehk 400 eurot sai Janis Tobreluts raamatu «Viljandi kihelkonna kalmistud» koostamiseks. 300 eurot läheb mänedžer Terje Trochynskyile ansambli Svjata Vatra muusikavideo tootmiseks.

200-eurose toetuse andis linn Eve Stuudiole, et selle liige Kadri Noormets saaks välja arendada Noore Tantsu festivali tänavuse kontseptsiooni ja tutvustada festivali rahvusvaheliselt. Sama summa saab ka Jakobsoni gümnaasium Hebe rahvatantsijate ja tantsivate õpetajate kontserdi korraldamiseks.

150 eurot läheb Jakobsoni koolile, et muusik Marek Sadam saaks lavastada 29. mail öölaulupeo. Samasuguse summa saab ka kunstnik Priit Pangsepp esinemisteks mitmel näitusel.

100-eurose stipendiumi saavad helilooja Anu Röömel lastelauliku väljaandmiseks ja laulja Stefania Airapetjan enda ja Stefan Airapetjani kontserdi korraldamiseks.

38-eurose toetuse saab Janika Brauer fotonäituse «Motospordifoto» koostamiseks.

Sportlastele määrati toetusi enamasti selleks, et nad saaksid mõnel võistlusel osaleda. 410 eurot läheb näiteks Viljandi käsipalliklubile selleks, et kaks nende mängijat Kristo Voika ja Rasmus Ots saaksid rahvuskoondise ridades valmistuda 2014. aasta Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiriks. See peetakse juuni esimesel nädalavahetusel Türgis.

200 eurot saab sama klubi treener Marko Koks, et osaleda rahvuskoondiste treenerite seminaril Austrias.

Kergejõustiklane Kristo Galeta saab 300 eurot, et valmistuda Euroopa meistrivõistlusteks. Aerutaja Mihkel Vitsut saab aga 118 eurot terviseuuringute tarbeks.

Veteransportlane Hilja Bakhoff sõidab augusti lõpus Saksamaale kergejõustikuveteranide võistlusele ja saab osalemiseks linnalt 150 eurot.

Viljandi sõudeklubile määrati 250 eurot, et kümme Viljandi sõudjat saaksid osaleda juuli lõpus Leedus rahvusvahelisel regatil «Merevaigust aer».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles