Ühine pidu tähistab gümnaasiumide lõppu

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paalalinna gümnaasiumi aula muutub homme ballisaaliks. Fotol on kolme gümnaasiumi balli peakorraldaja Krista Koval.
Paalalinna gümnaasiumi aula muutub homme ballisaaliks. Fotol on kolme gümnaasiumi balli peakorraldaja Krista Koval. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolme Viljandi gümnaasiumi õpilased lähevad homme Paalalinna gümnaasiumi aulasse enda korraldatud ballile. Rohkem nad sel moel ei kohtu, sest koolid lõpetavad praegusel kujul tegevuse.

«See ongi viimane kord, kui kõik eraldi koolid on koos,» lausus balli peakorraldaja, Paalalinna gümnaasiumi õpilasesinduse president Krista Koval.

Ball on kolme Viljandi gümnaasiumi õpilaste endi organiseeritud ja kooli töötajaid pole sellega kiirel kevadisel ajal eriti segatud. Krista Kovali sõnul on Paalalinna gümnaasiumi huvijuht Kaija Mägi ainuke kooli töötaja, kes on sellega rohkem seotud.

Mägi lausus, et balli pääsmed tulid koolides eelmüüki juba neljapäeval, aga neid saab hankida veel hommegi. Tema sõnutis osteti mõned piletid Paalalinna gümnaasiumist kohe pärast nende müügile tulekut. Ka maagümnaasiumis oli neljapäeval pääsmete vastu huvi tuntud.

Aprillis tuli jah-sõna

Kaija Mägi jutu järgi on varem püütud ühispidusid kultuurimajas korraldada, aga viimase viie aasta sees pole tema mäletamist mööda sellist sündmust aset leidnud.

Balli idee sai teoks tänu Viljandi noortevolikogu rahastamisele. Krista Koval kirjutas noortevolikogule projekti ning sai jaatava vastuse aprilli keskel. Viljandi linna kolm gümnaasiumit toetavad pidu samuti rahaliselt.

Neiu rääkis, et balli korraldamise mõte oli sündinud koolitusel. Seal tuli teha balliteemaline rühmatöö ning tärganud ideed hakkas ta edasi kujundama. «Tundus tore proovida,» lisas Koval ja tänas talle abiks olnud koolikaaslast Kai Liis Leppa.

Kuigi sündmuse reklaamimiseks aega eriti ei jäänud, tehti teavitustööd nii palju kui suudeti ja näiteks balli Facebooki lehel oli eilseks mineku vastu huvi näidanud sadakond inimest.  

Ball on ennekõike mõeldud kolme Viljandi gümnaasiumi IX—XII klassi õpilastele, kuid Krista Koval lausus, et päris kinnine see õhtu siiski pole. «Sinna võivad tulla ka õpilased Viljandi lähedalt ja hiljuti lõpetanud noored.»

Tantsusammud on selged

Esiti mõeldi pidu teha küll Viljandi maagümnaasiumi algklasside maja saalis, ent selleks ei saadud luba. Maagümnaasiumi huvijuhi Aili Kiini jutu järgi jäi see ära põranda pärast.

«Seal pole tantsupõrandat,» selgitas ta.

Põhilised tantsusammud peaksid kolme kooli huvijuhtide sõnutsi õpilastel selged olema.
Jakobsoni gümnaasiumi huvijuht Ave Alvre ütles, et selles koolis on mitu aastat talveballi peetud ning selle tarbeks ka seltskonnatantse harjutatud.

Aili Kiini sõnutsi on maagümnaasiumi lapsi õpetamas käinud praktikat tegevad kultuuriakadeemia tudengid. «Tantsuoskust õpilastel mingil määral ikka on, aga tänavu pole  jõudnud sellega tegelda,» lisas ta.

Kaija Mägi lausus, et ka Paalalinna gümnaasiumis olid tantsukursused eelmisel aastal, aga tänavu on põhilisi tantsusamme lihvitud kehalise kasvatuse tundides. «Seega võib looda, et ballile minejatel on asi selge,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles