Mulgi muster tikiti tennistele

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi, Kihnu ja Hargla värvides tenniseid.
Mulgi, Kihnu ja Hargla värvides tenniseid. Foto: OÜ Velvet

Osaühing Velvet on kujundanud kolme värvi tennised, mille sekka kuuluvad Mulgi mustriga jalavarjud.


Hellitlevalt rahvuspapudeks nimetatavad tennised on loodud tänavuseks 140. laulupeoks ning kannavad ka Muhu ja Hargla mustreid, kirjutab «Eesti Päevaleht».

Idee autor ja kaubamärgi gong.ee omanik on Indrek Kaing, kes viibib praegu koos äripartner Peep Siinmaaga läbirääkimistel Hiinas, kus tenniseid valmistama hakatakse.

Idee sai alguse Kaingi pikaajalisest rahvatantsulembusest ning koostöös Velvet osaühingu disaineri Kaarel Vahtramäe ja Eesti Rahva Muuseumi kuraatori ja rahvariideuurija Reet Piiriga valmisid esimesed kolm varianti moodsatest rahvuspapudest.

«See on meeletult hea ja ootamatu idee! Mulle meeldib väga konkreetsete kihelkondade seelikutriipude kasutamine,» kinnitas Reet Piiri Eesti Rahva Muuseumist.

Piiri tõstis esile ka Mulgi pikk-kuue mustrist inspireeritud musta värvi tenniseid. «Oleme harjunud, et laulupeol käivad kõik heledate pasteldega, aga vanasti olid pastlad just mustaks pargitud,» märkis ta.

Vabariigi aastapäeva eelõhtust, 23. veebruarist saab neid tellida veebilehelt rahvusmeened.ee. Jalatseid müübki Eestis edasi Velvet OÜ.

«Praegu jäävad hinnad vahemikku 349-399 krooni paar. Hind võib veidi kõrgem tulla Mulgi papudel, kuna neile pole muster trükitud, vaid tikitud,» ütles Velvet Designi valdkonnajuht Oliver Kennik.

Tenniseid hakatakse valmistama suurustes 35-45. Tulevikus võivad tennised jõuda ka tavalistesse jalatsipoodidesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles