Repliik: Hea auraga maja läheb tuulde

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kukk
Jüri Kukk Foto: Elmo Riig / Sakala

Mustla aleviku serval seisab vana koolimaja, mis on kuulnud paljude laste kilkeid. Nüüd on see juba pikalt olnud ajahamba pureda.


Mõni asjatundja on väitnud, et seda ajaloolist hoonet on juba hilja päästa, sest lagi on mitmes kohas sisse kukkunud, seinapalgid mädanevad ja igal pool ei maksa enam põrandale astuda.



Aastate eest ostis kunagise koolimaja endale mees, kel olid sellega omad plaanid. Paraku takerdusid need tollaste võimukandjate ettekirjutuste taha.



Too mees jõudis aga lasta mõõta hoone energiavälja ning oli üllatunud, kui hea see oli. Ka minu eksabikaasa meenutab sageli, kui mõnusalt lapsed ennast seal õppides ja ümbruskonnas mängides tundsid. Kas sama saavad öelda nood, kes õpivad betoonist majamürakates?



Väidetavalt vaadati vanasti enne uue hoone rajamist vitsa abiga järele, kas see ikka õigesse kohta saab. Vahest tuleks seda teha ka tänapäeva arendajatel?


Ajalukku libisevast Mustla koolimajast on kahju. Ja mitte ainult minul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles